Potvrđeno: Afera 'Gruđanin i selefije' bila izmišljena!

Datum objave: 03.04.2019   Broj čitanja: 464
Da se u AID-ovoj kuhinji svašta kuha znali smo odavno, no nijedna afera nije izazvala toliko podsmijeha kao ona da je konzul Hrvatske u Tuzli, rođeni Gruđanin Ivan Bandić, kontrolirao selefije, a usput ih i naoružavao kako bi hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović omogućio da može pričati protiv BiH.
Potvrđeno: Afera 'Gruđanin i selefije' bila izmišljena!

 

Međutim, u sigurnosnim institucijama afera, koliko god nama smiješno zvučala, ozbiljno je shvaćena.

 

A danas se potvrdilo da je bila izmišljena. Tužiteljstvo BiH donijelo je Naredbu o neprovođenju istrage protiv zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića, novinara Mate Đakovića i Ivana Bandića, generalnog konzula Hrvatske u BiH u Konzulatu u Tuzli.

 

U predmetu su saslušani Mato Đaković, Mijo Krešić, Avdo Avdić, Dragan Mektić , osoba H.Č. koja se pojavljuje u određenim video materijalima, Hasanspahić Midhat, Mehmedagić Osman, a zatražene su informacije i od policijskih agencija u BiH (Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, Granična policija BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i dr.), a sve u cilju provjere je li bilo koja policijska agencija imala saznanja o navedenom.Svi saslušani svjedoci, osim Avde Avdića koji nije pitan o navedenoj problematici, iz razloga jer postoje zakonske prepreke za njegovo saslušanje, nisu iznijeli bilo kakva saznanja da su navedene tri osobe sudjelovale u prethodno opisanim aktivnostima. Takvih saznanja nije imao ni svjedok H.Č. (koji je selefija) Sva saslušanja svjedoka snimljena su audio-video tehnikom.

 

Grude.com

 

Povezano: Ovo je priča godine! Gruđanin Ivan je šef selefijskog pokreta u BiH

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio