Tužiteljstvo BiH provodi istragu protiv Dragana Mektića

Datum objave: 05.04.2019   Broj čitanja: 123
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine naredilo je sprovođenje istrage protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, prenosi Klix.ba
Tužiteljstvo BiH provodi istragu protiv Dragana Mektića

 

"U skladu sa ranijom informacijom, da će javnost bit obaviještena o aktivnostima Tužiteljstva BiH nakon informacije od 3. travnja 2019. godine, Tužiteljstvo BiH informira javnost da je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dragana Mektića", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Naredba o provođenju istrage donesena je nakon što je u radu na predmetu Tužiteljstvo BiH došlo do više dokaza o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, odavanje tajnih podataka te davanje lažnog iskaza.

 

"Naime, iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnov sumnje da je navedni kao odgovorna osoba, u svojstvu ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obvezan čuvati tajne podatke, podijelio sa osobama koje nemaju ovlasti za pristup podacima sa oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužiteljstvu BiH, što je prouzročilo teške posljedice za sigurnost, vladavinu prava i ugled Bosne i Hercegovine", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Zaključili su da će u tijeku istrage biti tretirani dokumenti i dokazi sa oznakama tajnosti i da će predmet u idućem razdoblju dobiti oznaku tajnosti.

 

Istraga protiv ministra sigurnosti BiH je otvorena zbog odavanja informacija o navodnim aktivnostima obavještajaca i diplomata Hrvatske u naoružavanju selefija iz BiH.


Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio