Uspješno održan prvi Dribbble Meetup Mostar

Datum objave: 05.04.2019   Broj čitanja: 316
Jučer se u prostorijama SPARK okupilo više od 100 lokalnih dizajnera i onih koji to žele postati na prvom Dribbble Meetupu u Mostar.
Uspješno održan prvi Dribbble Meetup Mostar

 

Dribbble Meetup je neformalni događaj za dizajnere koji se održava po cijelom svijetu. Sudionici su se prvo zasladili posebno napravljenim palačinkama iz Milkya i osvježili Red Bullom, te se na taj način pripremili za tri kreativna predavanja/showcasea koja su uslijedila.

 

Publici se prva obratila Amela Dedić, 3D animator iz tvrtke NSoft, koja je napravila usporedbu animacije u filmu i gaming-u. Poslije toga mikrofon je preuzeo Goran Čuljak, koji je istaknuo da branding nije samo logo i onda podijelio svoje iskustvo u (re)brandiranju za tvrtku NSoft. Gošća iz Sarajeva Lamija Jakubović je pričala o važnost prototipova niske vjernosti u UX/UI-u. U panel diskusiji smo pričali o situaciji u dizajnu u našoj državi i gdje naši govornici traže inspiraciju, a imali smo i mnogo pitanja iz publike.

 

Najzanimljiviji dio meetupa je svakako bio analogni playoff, u kojem se devet prijavljenih dizajnera natjecalo u skiciranju poznatih logotipa (bez gledanja u njih), poput logotipa tvrtki Apple, Jysk, Konzum i McDonalds. Pobjednik analognog natjecanja je Luka Vučina, koji je dobio dizajnerske programe Affinity Photo i Designer programe. Ni ostali posjetitelji nisu otišli praznih ruku, jer smo još podijelili nagrade naših sponzora NSoft i SYNC, a svi su dobili fora promo materijale, poput stickera i bilježnica.

 

Kao i svaki #SPARKevent, i ovaj smo završili druženje, uz pizze iz Gonzalesa i piće. Nadamo se da su posjetitelji naučili nešto novo i našli inspiraciju iz kreativnog rada svojih kolega.

 

Uspješno održan prvi Dribbble Meetup Mostar
Uspješno održan prvi Dribbble Meetup Mostar
Uspješno održan prvi Dribbble Meetup Mostar
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio