Frano Bašić iz Posušja: 'Nemoj reći da je baka zaspala, jednog dana vratit ću se ja'

Datum objave: 07.04.2019   Broj čitanja: 962
Mladi hercegovački pjevač Frano Bašić živi i karijeru gradi u Düsseldorfu u kojeg je nedavno došao iz Posušja.
Frano Bašić iz Posušja: 'Nemoj reći da je baka zaspala, jednog dana vratit ću se ja'

 

Nakon prvijenca “Neretva” koja je za kratko vrijeme postala hit na društvenim mrežama, Frano je objavio pjesme “Zemlja didova”, i “Trebižat” a sad priprema “Zvuci s kamena” i “Dalmacijo milo moje” s kojom namjerava nastupiti na Splitskom festivalu.

 

Nakon dolaska u Njemačku Frano je pjevao s raznim bendovima, uglavnom po feštama, vjenčanjima, i sličnim događanjima. Sve Franine pjesme iskrene su priče, inspirirane osobnim životom.
Frane kaže, “Trebižat” je pjesma kojom se najviše ponosi.

 

Pjesma je nastala u jednom dahu, i za mene ima posebno značenje – kaže Frano koji je nedavno nastupao u uz popularnog Jolu, u disco klubu Cro Best u Wuppertalu i oduševio brojnu publiku.

 

Kako zvuči pjesma "Neretva" poslušajte u nastavku. A stihovi kažu: Pusta magla spustila se iznad grada moga, ranom zorom krenuo sam s našeg kolodvora. Prešao sam rijeke mora, brda i planine. U tuđini ostario, a u duši ime domovine... Ej Neretvo tiho teci, ptico bijela mojoj majci reci, nek me čeka na pragu di je ostala... Pozdravi mi prijatelje, da l' se braća sjete mene, nemoj reći da je baka zaspala, jednog dana vratit ću se ja...

 

 

Grude.com/Fenix-magazin/Zvonko Bosnić

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio