VIDEO Evo dokle su došli radovi na autocesti Buna – Počitelj

Datum objave: 08.04.2019   Broj čitanja: 377
Oko 150 radnika i oko 70 strojeva trenutno izvode radove na poddionici Buna - Počitelj autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj.
VIDEO Evo dokle su došli radovi na autocesti Buna – Počitelj

 

U video prilogu kojega je u ponedjeljak objavila tvrtka Autoceste FBiH d.d. Mostar, navodi se kako se ti radovi odvijaju planiranom dinamikom, bez zastoja i nekih većih problema.

 

''Trenutno se izvode zemljani radovi, primarno iskopi i nasipi. S tim da možemo istaknuti da je poslije loših vremenskih uvjeta u 12. i prvom mjesecu, zadnjih mjesec dana lijepog vremena utjecalo je pozitivno na dinamiku radova'', rekao je predstavnik investitora na izgradnji autoceste Buna-Počitelj, Antonio Križanac.

 

Prema njegovim riječima, do sada je izvršeno 350.000 kubika iskopa i ugrađeno je oko 100.000 kubika nasipa. Objekti koji su do sada završeni su potputnjak Bivolje Brdo, jedan životinjski prolaz, a u tijeku su radovi na natputnjaku Grabovina.

 

''Kako ulazimo u proljeće/ljeto, odnosno građevinsku sezonu, nadamo se da će se još intenzivirati radovi i da ćemo projekt završiti u ugovorenom roku'', rekla je voditeljica gradilišta Andrea Raguž. Ugovor o izgradnji poddionice Buna – Počitelj, duge 7,2 kilometara, potpisan je 18. svibnja 2018. godine, a izvođač radova je Hering d.d. Široki Brijeg, dok nadzor nad gradnjom vrši kompanija Aecom S.L.U. iz Španjolske.


 

Vrijednost Ugovora za izgradnju je 25.692.383,53 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Radovi su počeli u kolovozu, a rok za završetak istih je 18 mjeseci.

 
Grude.com/Bljesak.info

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio