OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO

Datum objave: 09.04.2019   Broj čitanja: 678
Ovogodišnji mostarski sajam okupio je više od 860 izlagača iz 27 zemalja.
OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO


“Industrijska struktura Kine i BiH imaju vlastite prednosti. Ekonomije dvije zemlje imaju veliku komplementarnost te postoji veliki potencijal i prostor za suradnje između ove dvije zemlje u oblastima industrije, poljoprivrede i tehnologije”, rekao je danas predstavnik zemlje partnera Kine, Jang Chenfeng na otvaranju 22. Sajma gospodarstva u Mostaru.

 

Ovogodišnji mostarski sajam okupio je više od 860 izlagača iz 27 zemalja. Sajam je svečano otvorio član predsjedništva Republike Srpske Milorad Dodik, a otvaranju su prisustvovali zamjenik predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

 

“Puno možemo naučiti od Kine, njihovi uspjesi su važni za nas i gotovo je nezamisliv život bez kineskih proizvoda koji nam daju mogućnost da brže obavljamo posao, brže komuniciramo, brže se krećemo” kazao je predsjednik RS-a Milorad Dodik, dodavši da je sama činjenica da je NR Kina partner BiH ove godine dovoljan dokaz da se mostarski sajam razvio na globalnoj razini.

 

“Prošle godine je zemlja partner ovdje bila Srbija. Srbija danas ima najbržu rastuću ekonomiju u regiji, i svakako može da bude primjer i bude poticaj za bolju suradnju, i zato se zahvaljujem gospodinu Vučiću što je prepoznao potencijale sajma” rekao je Dodik.

 
GALERIJA

OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO
OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO
OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO
OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO
OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO
OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO
OTVOREN SAJAM GOSPODARSTVA Mostar je ovih dana centar svita FOTO
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Istina10.04.2019 13:46 sati
  Ako vam budu trazili poljoprivredu uz Neretvu ili dolini Neretve pazite da vam nepodvale proizvodnju fosforne rize koja unishtava bubrege i mokracne kanale.Kod modernih seljaka ili agronoma razradjeni su kodovi sjemena biljaka i covjecijeg immunog systema koji postaju tihe ubojice bez dovoljno znanja ostalih potroshaca ili gurmana koji uzivaju u jelu.
 • Istina10.04.2019 13:37 sati
  Brzi vlakovi..gradite da budete povezani za par sati u Europi. Cuvajte brodogladilishta kao zum postoje novi motori za jedan sat dvi tisuche km Pula Split nekoliko minuta, vec su motori oprobani u desertu ili pustinjama.Moze se upotrebiti za vlakove aute brodove.
 • istina10.04.2019 10:25 sati
  I mora cvijetaju,to studira nasa i satelitski vidi obale mora i oceana zutckastozeleno tj..acidno ultrazracno.Tuzno zar ne, netko ce pomisliti.Oni koji razmishljaju i imaju izume negledaju kao oni povrshinski vjernici.Zashto vjerujete kad je vjera mrtva bez dijela. Ono shto vashe oci sada nevide ili ushi shto necuju jer je pisano. A to je da ce se u morima proizvoditi morsko povrche i hrana i izgradjivati gradovi ispod mora.Zato cuvajte nashu obalu i predvodite na odredjenim mjesatima zakon ocuvanja pristupa. Radjaj te se kako nebi nestali jer ste mali narod. Iseljavate se jer vlada beznadje jer neznate shto donosi buducnost.
 • istina10.04.2019 09:38 sati
  voda ce biti zlato..cuvajte nashu obalu i more..jer i mora cvijetaju u buducnosti ce se proizvoditi zelena hrana od solne vode i mora i graditi podmorski gradovi unutar..
 • istina10.04.2019 09:09 sati
  evropa ce gladovati netko ce drugi kontroliti hranu i biti ce unishtenje kroz poremecaj prozvodnje sjemenja i slicnih prehrambrenih proizvoda, stalne promjene klime biti ce uzrok, buduche generacije ce ispashtati na drugi nacin nego sto su to iskusili njihovi preci.
 • istina10.04.2019 09:02 sati
  Kinezi i zuta rasa neposhtuju izume drugih da bi se upotrebili u svrhu vrijednosti placenog novca, oni shto vide u drugih slicno sami proizvode, tako da licence ce izblijediti u buduche kao zakon u trgovinskim odnosima.Oni mogu proizvoditi sve sada sami i rasprodati na svom trzishtu zute rase bez nekog impacta na bilo koji veto ili embargo.Tko bi bili gubitnici, oni ostali u drugim predjelima gdje bi oni ulozili to bi dozivilo krah preko nochi i izazvalo poremecaj u trgovini i raspodjeli.Vashi politicari su iz bivshe yugoslavije plahoviti i nerazmishljate sto bi moglo biti u buducnosti kao posljedice.Zato ce Njemci i Britanci i skandivanci pocistiti svoj prostor i dochi ce do borbe.Prepostavlja se neke 40-48' gdje ce biti ponajprije unishtena postrojenja nuclearna na swemirskim postajama posebno na marsu.Amerika ce izgubiti predmoch na morima.nuclearna postrojena kao izvor energije mogla bi biti upotpunosti ugrozena.
 • 10.04.2019 08:49 sati
  Kinezi ce sa zutom rasom kontroliti ekonomiju Europe a muslimani ce je naseliti i biti vecinsko stanovnishtvo i buduchi gospodari.To ce se tek poceti uveliko osjetno viditi upotpunosti cilj u nekih 2040-48'..tada ce dochi do pokreta oslobadjanja njemacke i velike britanije, uveliko ce biti njihova borba ostali ce bitoi prepljavljeni imigracijom iz vecinskog bilionskog stanovnishtva zute i crne rase i muslimana koji ce zadnji odrzati vjeru na ovoj planeti.Ateisti su spredili error i unishtili krshcanstvo.
 • istina10.04.2019 08:40 sati
  Ako ikada dodje do embarga nastradati ce vanjsko ulozena ekonomija kineza a njihova zbog mnogog stanovnishtva ce se odrzati jer oni mogu sami funkcionirati i kome prodati.Tko ce nastradati u krahu vi koji dajete da se ulaze u vas.Kinezi imaju 16 trilijona ekonomiju samo uloga u njima samima.Njih zanima poljoprivreda to jest zemljishte prehrana mnogog bilionskog stanovnishtva.Sa ulozima oni se nadaju i emigriranju a sa time dolaze tamo gdje otvaraju i poslove to jest u milijonskim ciframa.Tako da vojvodina slavonija i bih poljoprivreda bi bila preokupirana u milionima njihovih radnika koji bi sa vremenom naselili ta podrucja.Prepostavlja se do 40' da ce njihov prestiz biti na nivou svjetskog lidera ekonomije i potpuna kontrola trgovine morem i drugim putevima.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio