GRUDE: Na Cvjetnicu prikazivanje filma ''Glavu dole, ruke na leđa''

Datum objave: 11.04.2019   Broj čitanja: 846
U Grudama u Kinu biti će prikazan film ''Glavu dole, ruke na leđa''. Film je režirao, scenirao i producirao autor dokumentarnog filma ''Srce Vukovara'' i hrvatski branitelj s Trpinjske ceste – Stipe Majić Pipe.
GRUDE: Na Cvjetnicu prikazivanje filma ''Glavu dole, ruke na leđa''


"Glavu dole, ruke na leđa" je dokumentarno-igrani film koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima.

 

Film će biti prikazan u dvorani kina Grude, u nedjelju (Cvjetnica), 14. travnja, s početkom u 19:00 sati. Ulaz je slobodan. Projekciju filma organizira Hrvatska udruga logoraša ZHŽ, braniteljske udruge općine Grude, te općina Grude.

 

Film "Glavu dole, ruke na leđa" donosi dramatične detalje posljednjih dana borbe, kao i one nakon srpske okupacije Vukovara. Branitelji se prisjećaju svih maltretiranja, batinanja, pljačkanja, silovanja, ubijanja i kako su u tim trenucima uopće uspijevali održavati nadu u eventualni spas. Posljednji dio filma obrađuje izlazak iz logora, suđenja te pokušaj integracije branitelja u normalan život.

 

Film je režirao, scenirao i producirao autor dokumentarnog filma „Srce Vukovara" i hrvatski branitelj s Trpinjske ceste – Stipe Majić Pipe.

 

Grude.com

 

GRUDE: Na Cvjetnicu prikazivanje filma ''Glavu dole, ruke na leđa''
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio