Srbi Drvara žele kamenovati vlč Davora Klečinu! I načelnica i episkop udarili na njega

Datum objave: 12.04.2019   Broj čitanja: 519
Episkop bihaćko-petrovački Sergije, u otvorenom pismu koje je poslao biskupu banjalučkom Franji Komarici, žali se na ponašanje drvarskog svećenika Davora Klečine, a kojeg optužuje "da svojom aktivnošću, prvenstveno na društvenim mrežama, dodatno produbljuje nesretnim ratom nastali jaz između Srba i Hrvata, pravoslavnih i rimokatolika".
Srbi Drvara žele kamenovati vlč Davora Klečinu! I načelnica i episkop udarili na njega

 

"Na temelju informacija koje sam dobio od parohijskih svećenika i vjernika, a u što sam se kasnije i sam uvjerio, Klečina, koji obavlja svećeničku dužnost u Drvaru, jedan je od onih koji drsko, bezobzirno i znanstveno neutemeljeno pokušava svojatati srpsku pravoslavnu kulturno-povijesnu i duhovnu baštinu na području povjerene mi eparhije, nastojeći samo njemu znanim metodama sve pravoslavno prikazati kao rimokatoličko, odnosno sve srpsko kao hrvatsko", piše vladika Sergije.

 

Dodaje da, pišući o proteklom ratu, Klečina, oživljavajući uspomene iz djetinjstva, opravdano plače nad banjalučkom Ferhadijom, ali "ne vidjesmo suze koje potekoše sa njegovog lica nad srpskom djecom, ženama i starcima iz Drakulića, Motika i Šargovca..."

 

Episkop bihaćko-petrovački ocjenjuje da je Klečina samo eksponent određenih krugova "koji nastavljaju svoj put, davno trasiran".

 

Komarica je u telefonskom razgovoru "Nezavisnim" rekao da nije u prilici pročitati pismo, te da bismo njegov komentar mogli dobiti u ponedjeljak.

 

Klečina u izjavi za "Nezavisne" kaže da mu je "jadno i ispod svake razne da se jedan episkop osvrće na Facebook objave osobe koju ne poznaje".

 

"To su moji privatni komentari. Na svom Facebook profilu imam pravo pisati i objavljivati što god hoću. Mislim da svatko ima pravo iznijeti svoje viđenje istine, jer istina je jedna. Mislim da je vrijeme jednoumlja prošlo i sada svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, odnosno činjenice, bilo o bližoj ili daljoj prošlosti, naravno ne vrijeđajući nikog. Moje objave nisu išle u pravcu toga da nekoga ponizim niti omalovažavam", rekao je Klečina.

 

Dušica Runić, načelnica općine Drvar, rekla je za "Nezavisne" da se slaže s vladikom Sergijem, odnosno da Klečina produbljuje jaz između Srba i Hrvata.

 

Katolički svećenik Davor Klečina tvrdi da općina Drvar odbija bez, kako je naveo, ikakvog zakonskog temelja dati Župi Drvar urbanističku suglasnost za obnovu višenamjenskog objekta za karitativnu djelatnost.

 

Prema svemu sudeći, načelnica Drvara s episkokom Sergijem krenula je u progon malobrojnih Hrvata Drvara i vlč Klečine. Nesposobna političko - crkvena srpsko-pravoslavna vlast u Drvaru rezultate kojih nema mijenja linčom protiv jednog jedinog svećenika u tom gradu.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio