Veliki požar uništio Arizonu

Datum objave: 14.04.2019   Broj čitanja: 401
Tržnica poznata pod nazivom Arizona podignuta u Bosni i Hercegovini na međuentitetskoj crti razdvajanja na području općine Gradačac u cjelosti je izgorjela u velikom požaru koji je izbio u nedjelju..
Veliki požar uništio Arizonu


Slično kao i 2016. godine kada je tržnica već jednom bila uništena u požaru pa potom obnovljena, vatrena stihija je u svega nekoliko sati progutala stotine štandova i dućana u kojima se prodavala različita roba, od prehrambenih proizvoda do bijele tehnike.

 

Prvu informaciju o požaru gasitelji su dobili oko 3 sata ujutro, a odmah su na teren poslane sve raspoložive ekipe iz Gradačca, Tuzle i drugih obližnjih mjesta.

 

Širenje požara zaustavili su nešto prije 7 sati no i nakon toga su morali nastaviti raščišćavati ruševine kako bi ugasili sva žarišta vatre.

 

Stručni timovi poslani su na teren kao bi utvrdili uzroke požara i procijenili štetu no već sada je izvjesno kako je riječ o milijunima eura.

 

Tržnica Arizona nastala je neposredno nakon okončanja rata u BiH u sektoru koji su kontrolirale američke postrojbe iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira). Uspostavljena je kao prvi korak koji je trebao otvoriti komunikaciju među ljudima s dvije strane nekadašnje crte bojišnice i kroz trgovinu potaknuti integraciju cijele zemlje odnosno uklanjanje zapreka na granicama između Federacije i Republike Srpske.

 
Grude.com/HINA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio