SVEĆENIK HEROJ: On je spasio KRISTOVU KRUNU iz goruće crkve

Datum objave: 16.04.2019   Broj čitanja: 1535
Svećenik Jean-Marc Fournier postao je pravi heroj kad je usred sinoćnjeg požara u Parizu uletio u gorući Notre Dame kako bi spasio 'Kristovu krunu'. Ovaj blagoslovljeni sakrament u Pariz je donio 1238. francuski kralj Luj IX. Relikviju su čuvali u ukrašenom zlatnom sanduku u riznici katedrale.
SVEĆENIK HEROJ: On je spasio KRISTOVU KRUNU iz goruće crkve

 

Strahovalo se da je jedna od najvažnijih katoličkih relikvija, Isusova kruna od trnja, izgubljena u požaru, ali spasio ju je otac Fournier.

 

- Otac Fournier je apsolutni heroj. Nije pokazao nikakav strah kad je otišao ravno po relikvije u katedralu i spasio ih. On se nosi sa životom i smrću svaki dan i ne pokazuje strah - rekao je bolničar hitne službe, prenosi The Sun.

 

- Ušao je s vatrogascima kako bi spasio krunu i blagoslovljeni sakrament - rekao je urednik francuske katoličke televizije.

 

- Kristova kruna, tunika Luja IX i još nekoliko remek djela su sad na sigurnom - potvrdila je i gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

 

Svećenik heroj je već oduševio javnost kad je tijekom terorističkog napada na koncertnu dvoranu Bataclan u studenom 2015. tješio preživjele žrtve napada i molio s njima. Teroristi su tad pobili 90 gostiju, fanova američkog benda Eagles of Death Metal koji je tad nastupao, aFournier je tješio ozlijeđene i sve one koji su izgubili svoje voljene u tom napadu.

 

On je započeo svoiju karijeru u Njemačkoj, a kasnije se preselio u okrug Sarthe u Francuskoj. Pridružio se oružanim snagama 2004. i proveo sedam godina putujući po svijetu. U Afganistanu je preživio zajedu talibana u kojoj je ubijeno deset vojnika.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio