Posušje: Otvorene nove prostorije županijske Službe za zapošljavanje

Datum objave: 17.04.2019   Broj čitanja: 262
Svečano su jučer otvorene nove prostorije županijske Službe za zapošljavanje u općini Posušje. Ovo je iskorak u stvaranju boljih uvjeta da zaposleni u Službi mogu raditi s nezaposlenima i ostvarivati kvalitetniju komunikaciju prema poslodavcima.
 Posušje: Otvorene nove prostorije županijske Službe za zapošljavanje


Područni uredi ove službe dobili su novi prostor na atraktivnijoj i vidljivijoj lokaciji, a potpuno su opremljeni u skladu s europskim standardima pružanja potpore nezaposlenima.

 

Današnje otvaranje samo je početak, svih službenici u Podružnici Posušje, u punom smislu te riječi, trebaju biti na usluzi svim osobama koje traže posao i žele raditi, a poglavito mladima.

 

Ravnatelj Službe za zapošljavanje ŽZH Mario Bušić, kao i voditeljica posuške ispostave Ivana Erceg prigodno su se obratili nazočnima

 

Službeni podatci o broju nezaposlenih u općini Posušje ne odgovaraju stvarnom stanju, svi smo svjedoci da većina osoba na popisu nezaposlenih kojeg vodi Služba nisu aktivni tražitelji posla.

 

Upravo iz tog razloga od ovog novog načina rada i metodološkog pristupa profilu svake osobe prijavljene kao nezaposlene očekujemo konkretne, stvarne podatke kako bi sve nadležne institucije u okviru svojih ovlasti mogle poduzeti učinkovite mjere za smanjenje broja nezaposlenih u općini.

 

S ovim novim uredima dolaze i nova pravila u radu s nezaposlenima, osim nove tehničke opreme i suvremeno uređenih prostorija, službenici u ovim uredima također su kroz edukacijske procese razvili vještine pružanja savjeta za kvalitetno i brzo pronalaženje zapošljenja.

 

Upravo u tom segmentu nalazi se najveći potencijal ovo novog pristupa nezaposlenima, a novootvoreni uredi postaju mjesto povezivanja osoba koje žele raditi i poslodavaca koji traže radnika.

 

Osim rada, grupnog ili individualnog, s nezaposlenim, Služba postaje konkretna poveznica institucija, gospodarskog sektora, poslodavaca detektirajući njihove potrebe na tržištu rada.

 

Kroz programe savjetovanja, izrade osobnog profila svakog tražitelja posla službenici uspostavljaju intenzivniju suradnju sa svojim korisnicima, a sve to doprinosi učinkovitijoj integraciji nezaposlenog na tržište rada s jedne strane i zadovoljstvu poslodavca kvalitetnim radnikom s druge strane.

 

Osim ovog najvažnijeg segmenta poslova koji su u nadležnosti Službe za zapošljavanje ogroman značaj ima i segment davanja preporuka Službe pri kreiranju deficitarnih i drugih struka radi potreba uvođenja novih zanimanja u srednje škole ili potpore visokoškolskim smjerovima od strane Općine.

 

U tom smislu Općina Posušje već duži period ima iznimnu suradnji s nadležnima u županijskoj službi, a u postupku je i potpisivanje Memoranduma o suradnji i sa ovom službom i s Federalnim zavodom za zapošljavanje, a sve kako bi se uspješno kreirali potrebni i kvalitetni kadrovi na tržištu rada na ovom našem lokalnom nivou.

 

Bitno je naglasiti kako su ovo novo uređenje i oprema omogućili razdvajanje administrativnih od savjetodavnih usluga, kako će svi nezaposleni dobiti bržu i potrebniju uslugu koju traže. Projektna aktivnost omogućena je kroz suradnju Vlade Švicarske, GOPA-e u BiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Službe za zapošljavanje ŽZH i Općine Posušje.

 

Nove prostorije i novi način rada Službe za zapošljavanje svakako će doprinijeti ostvarenju zadanih smjernica koje nam nameće BFC certifikat u smislu konačnog slaganja kockica u mozaik Posušja kao mjesta ugodnog življenja.

 

Grude.com/HMS

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio