Uhvatili splitskog bossa: Imao drogu vrijednu 3 milijuna kuna

Datum objave: 19.04.2019   Broj čitanja: 253
Policija je pronašla, u iznajmljenom stanu kojeg muškarac koristi, četiri i pol kilograma heroina, 625 grama kokaina, skoro 2 kila marihuane, preko sto tableta e​cstasyja, ​amfetamin​,​​ pištolje, streljivo...
Uhvatili splitskog bossa: Imao drogu vrijednu 3 milijuna kuna

 

Jednog od šefova narko miljea na širem splitskom području uhitila je splitska policija nakon što je u stanu, koji taj 29-godišnjak koristi u Splitu, otkrila više od četiri i pol kilograma heroina, a pronašla je i oko 2,5 kilograma raznih drugih droga koja bi, zajedno s heroinom, na ulici mogla doseći vrijednost od oko tri milijuna kuna.

 

Ovom velikom zapljenom i uhićenjem splitsko-dalmatinska policija pohvalila se u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare, izvijestivši da 29-godišnjaka prate već mjesecima jer ga po zlouporabama droga znaju već od ranije.

 

Šef kriminalističke policije te policijske uprave Ante Matković istaknuo je kako je riječ o jednom od nositelja organiziranog kriminala kada je u pitanju zlouporaba droga na širem splitskom području.

 

"S obzirom na količinu i sve što smo pronašli vidi se kako je droga bila namijenjena preprodaji, da je osoba bila naoružana i ovo kriminalističko istraživanje ide dalje kako bi se utvrdila povezanost uhićene osobe s drugim osobama", kazao je Matković.

 

U iznajmljenom stanu koji koristi policija je pronašla četiri kilograma i 650 grama heroina, 625 grama kokaina, kilogram i 840 grama marihuane, 133 tablete e​cstasyja, 54 ​grama ​amfetamina​,​​ tri digitalne vage za precizno mjerenje​ težine, ​pribor i oprem​u​ za pakiranje droge​, dva pištolja ​Glock te 135 komada s​t​re​l​jiva​. ​

 

Nakon što je nad 29-godišnjakom završila kriminalističko istraživanje, policija ga je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kao i prekršajnu prijavu zbog nezakonitog posjedovanja oružja, predala pritvorskom nadzorniku.

 

Načelnik Odjela kriminaliteta droga Dušan Jenjić izjavio je da su kontinuirano usmjereni na pojedince i organizirane skupine koje se bave prodajom droga, te svakodnevno rade na suzbijanju krijumčarenja, prodaje i proizvodnje droge.

 

Smatra kako je i današnja zapljena rezultat takvog policijskog rada, a novinarima je kazao i kako se nabavna cijena kilograma heroina kreće oko 25 tisuća eura, a kilograma kokaina 40 tisuća eura.

 

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, radi se o 29-godišnjem A.H. koji je skladište imao u iznajmljenoj ostavi na predjelu splitskih Brda, nedaleko od osnovne škole.

 

Kriminalističko istraživanje proveli su u četvrtak inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske koji su pretragom stana koji koristi te ostave pronašli skladište ilegalne robe s pripadajućom opremom za dilanje te dva pištolja Glock s 135 metaka. Ostava se nalazi u istom kvartu gdje i kuća u kojoj živi, a iznajmio ju je od poznanika.

 

Otprije A.H. ima bogati dosje u kojem ima raznovrsna kaznena djela uz zlouporabu opojne droge. Zbog posjedovanja opijata prijavljen je dva puta, a tijekom 2017. godine je dobio i dvije prijave zbog dilanja. Jedna se odnosila na uhićenje na Hvaru kada je kod njega nađeno 54 tablete ecstasyja i 3 grama MDMA, a druga na uhićenje u Splitu zbog preprodaje kokaina. Osim toga zaradio je i prijave zbog razbojništva i teške krađe.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio