In memoriam: Mario Hrkać Ćikota živi u mislima svojih suboraca

Datum objave: 22.04.2019   Broj čitanja: 2879
Još jedan travanj prolazi, nižu se godine od velikih datuma, utemeljenja HVO-a i povijesnih pobjeda, ali i datuma kojih se sjećamo s tugom.
In memoriam: Mario Hrkać Ćikota živi u mislima svojih suboraca
 
Danas je u crkvi Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu slušena misa zadušnica za Marija Hrkaća Ćikotu, legendarnog zapovjednika Kažnjeničke bojne po kojem je 83. domobranska pukovnija iz Širokog Brijega preimenovana njemu u čast, a koji je život za hrvatski narod dao 20. travnja 1993. godine u Sovićima kod Jablanice.
Svetoj misi, a kasnije i polaganju vijenaca i paljenju svijeća na grobu nazočili su branitelji Kažnjeničke bojne iz Širokog Brijega, Gruda i Posušja.

- Taj momak je bio čudo. Legenda među suborcima - u dvije rečenice nam je njega opisao hrvatski branitelj Mladen Miloš. I u njima je sve rečeno.

I ostali branitelji i suborci s posebnim pijetetom govore o svom suborcu i zapovjedniku. Nije imao ni punu 21 godinu kad je preuzeo zapovjedništvo nad "kažnjenicima", a vodio ih je tako hrabro i suvereno da bi mu na tome pozavidjeli i puno iskusniji vojni lideri.

U ratu, Ćikota i branitelji HVO-a nisu imali protiv sebe samo Armiju RBiH, nego i krvoločnu hordu ubojica iz bliskoistočnih zemalja, strane borce koji se smatraju pretačom ISIL-a. I odolijevali su napadima, žestoko uzvraćali višestruko brojnijem protivniku, te čuvali i sačuvali hrvatske prostore u BiH i Hrvatskoj, piše Grude.com.

Grude.com
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio