Dragan Čović ostaje predsjednik do 2023.

Datum objave: 27.04.2019   Broj čitanja: 578
Predsjedništvo HDZ-a BiH jednoglasno je u petak odlučilo ponovno za predsjednika stranke na sutrašnjem saboru kandidirati dosadašnjeg predsjednika Dragana Čovića.
Dragan Čović ostaje predsjednik do 2023.

 

Kako je u petak navečer priopćeno nakon posljednje sjednice stranačkog vrha u ovome sazivu, predsjedništvo je uz potporu županijskih organizacija HDZ-a BiH, jednoglasno podržalo Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a BiH u novom četverogodišnjem mandatu.

 

Predsjedništvo je raspravljalo i o izmjenama i dopunama Statuta HDZ-a BiH, te je na sjednici usuglasilo izmjene statuta i drugih dokumenata koje će u subotu razmatrati članovi stranačke konvencije koja se održava u Mostaru.

 

Na sutrašnjem zasjedanju sudjelovat će i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji bi se trebao obratiti 13. izbornoj konvenciji HDZ-a BiH.

 

Čović je na čelu HDZ-a BiH od 2006. i u dva navrata je bio član Predsjedništva BiH.

 

Na zadnjim izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH pobijedio ga je probošnjački političar hrvatskih korijena Željko Komšić kojega su izabrali bošnjački birači zbog čega su Hrvati prosvjedovali, a Komšić je proglašen nepoželjnom osobom u golemoj većini općina i županija s hrvatskom većinom.

 

Čović je tada među Hrvatima dobio skoro 90 posto podrške, a HDZ BiH ostvario najbolji rezultat još od 1998. godine.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio