Violeta najpoželjniji poslodavac u oblasti proizvodnje!

Datum objave: 27.04.2019   Broj čitanja: 655
Kompanija „dm drogerie markt“ proglašena je najpoželjnijim poslodavcem Bosne i Hercegovine u 2019. godini među top deset kompanija u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju.
Violeta najpoželjniji poslodavac u oblasti proizvodnje!Priznanje je uručila Kompanija Kolektiv/Posao.ba na ceremoniji održanoj večeras u Sarajevu.Ostalih devet kompanija u ovoj kategoriji, kojima su također uručena priznanja, su: Hifa Petrol, Bh Telecom, UniCredit Bank BH, Coca Cola HBC Sarajevo, Bosnalijek, Violeta, Elektroprivreda BiH, Al Jazeera Balkans i NLB Banka.Na večerašnjoj svečanosti su uručena i priznanja odnosno proglašene po tri kompanije najpoželjniji poslodavci u 16 poslovnih sektora.U medijskom sektoru, na trećem mjestu je Klix.ba, na drugom N1, a najpoželjniji poslodavac je Al Jazeera Balkans.


U financijskom sektoru, Sberbank BH je na trećem mjestu, NLB Banka na drugom a najpoželjniji poslodavac je UniCredit Bank.


U proizvodnom sektoru je najpoželjnijim poslodavcem proglašena kompanija Violeta, druga je Prevent Group BiH, a treća Wolkswagen Sarajevo.


„Dm drogerie markt“ je najuspješniji poslodavac i u sektoru maloprodaje, druga u ovoj kategoriji je kompanija JYSK, a treća kompanija Bingo.U FMCG sektoru, na prvom mjestu je kompanija Coca Cola HBC Sarajevo, na drugom AS Grupacija, a na trećem Philip Morris BH.U Fashion&Retail sektoru je najpoželjniji poslodavac kompanija Alma Ras, Sport Vision je na drugom mjestu, a treća je kompanija Dichmann.ICT je sektor u kojem je najbolja kompanija Telemach, druga Nsoft i treća LANACO.Kompanija ORBICO je proglašena najpoželjnijim poslodavcem 2019. u distributivnom sektoru, a slijede je Nelt d.o.o i firma Ataco.Sektor nafte i plina je područje u kojem je najpoželjniji poslodavac Hifa Petrol, dok je javnom sektoru to kompanija BH Telecom koju slijede Elektroprivreda BiH i m:tel.


Kompanija Klas je proglašena najpoželjnijim poslodavcem u prehrambenom sektoru, druga je Meggle BiH i treća Podravka.U PR i marketing sektoru je najbolja Altermedia. Slijede je Coloseum Tuzla i McCann Sarajevo.Hotel Mellain iz Tuzle je najpoželjniji poslodavac u sektoru hotelijerstva i turizma, a slijede ga Sol Azur &Buena Vista i Etno selo Stanišići.U farmaceutskom sektoru, na prvom mjestu je kompanija Bosnalijek, Pliva na drugom, a na trećem Pharmamed, dok je u sektoru računovodstva i revizije, najboljom proglašena kompanija Deloitte koju slijede FINconsult i Revicon.U BPO sektoru, priznanja su ponijele kompanije - Teleperformance kao prva, Trizma GS iz Banje Luke druga, dok je trećenagrađena AS Marketing.Najpoželjnijeg poslodavca Bosne i Hercegovine trinaesti put po redu biraju posjetitelji portala Posao.ba.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio