Fra Ante Šaravanja okupljenom mnoštvu: Notre Dame nam je poziv na obraćenje! FOTO/VIDEO

Datum objave: 28.04.2019   Broj čitanja: 1318
Tisuće vjernika danas se okupilo na gradskom groblju Gomilice u župi Grude, najvećem u općini Grude, gdje je služena sveta misa i blagoslov polja.
Fra Ante Šaravanja okupljenom mnoštvu: Notre Dame nam je poziv na obraćenje! FOTO/VIDEO

 

Osim Gruđana koji žive u župi, mnoštvo ih je došlo iz dalekih krajeva da budu u svojim Grudama na ovaj dan, da se pomole na grobovima svojih najmilijih i da izmole blagoslov za polja koja su ih othranila.

 

Svetu misu predvodio je Fra Ante Šaravanja.

 

S obzirom da je danas proslavljen Mali Uskrs ili Bijela nedjelja, kad se Isus ukazao svojim učenicima fra Ante je govorio o primjeru "nevjernog Tome" koji je na kraju dao život za Isusa. - Toma je stavio svoje ruke u Isusove rane, gdje su bili čavli i rekao Gospodin moj i Bog moj. Od toga trenutak je postao vjeran, on koji je bio nevjeran. Uvjerio se da je Isus Uskrsnuo i na kraju za Njega položio život - istaknuo je fra Ante.

 

Govoreći o današnjem vremenu, osvrnuo se na katedralu Notre Dame, simbolu kršćanske Europe čiji je požar u Velikom tjednu čitav svijet ostavio u šoku. - Uvjeren sam da je požar u katedrali Notre Dame opomena današnjem nevjernom čovječanstvu i poziv na obraćenje. Zašto? Zato što su sve moralne vrijednosti okrenute naopako. Bog je izbačen iz ljudskog života. Ovo je poziv na obraćenje i poruka da nema života bez Boga i vjere i za to su nam naši pokojnici koji su nas danas na ovom groblju okupili najbolji svjedoci. I kad bi prosječan Europljanin došao ovdje i vidio nas u ovolikom broju sigurno bi pomislio da možemo biti radosni i ponosni upravo zbog ovog bogatstva koje su nam naši pretci ostavili, a to je naša vjera. Ostavili su nam vjeru u uskrsnuće i vjeru u vječni život - poručio je fra Ante Šaravanja u nadahnutoj propovijedi.

 

Nakon svete mise i blagoslova polja, u većini grudskih obitelji priređuje se tradicionalno druženje i zajednički objed.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • slušatelj29.04.2019 20:18 sati
    Fra Ante najbolji propovijednik.
  • istina29.04.2019 16:53 sati
    Prosjek zivotne dobi ili crta umiranja jest izmedju cetrdeset i sesdeset a za mlade droga i odlazak raseljavanje.Dok crkva i politicari prodaju kg magle dotle gospodarstvo i poslovi opadaju.digitalna politika ili uskrs na kvadrat groba jesu promasene zivotne teme.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio