U Grudama se prvi put u povijesti sastao Samostalni sindikat državnih službenika

Datum objave: 29.04.2019   Broj čitanja: 680
Prvi put u povijesti Upravni odbor Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika održao je sjednicu u Grudama. To je tjedan dana nakon što je vodstvo Sindikata posjetilo ZHŽ i predsjednika Vlade ZHŽ-a Zdenka Ćosića, te ministra pravosuđa i uprave Kristijana Zovku.
U Grudama se prvi put u povijesti sastao Samostalni sindikat državnih službenika

 

Ekipa portala Grude.com bila je u Marića gaju gdje se održavao sastanak kojim je predsjedao prvi čovjek Samostalnog sindikata Samir Kurtović.

 

- Prošlog tjedna smo imali sastanak s predsjednikom Vlade ZHŽ-a Zdenkom Ćosićem i dogovorili smo nastavak suradnje u narednom razdoblju. Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika na sjednici Upravnog odbora u Grudama izrazio je želju da proširi sindikalni pokret i na ovu županiju. Ovdje imamo tri općinske organizacije koje su u sastavu Samostalnog sindikata državnih službenika, a radi se o predstavnicima sindikalne organizacije triju općina, a to su Grude, Posušje i Ljubuški. Imali smo konstruktivan sastanak u Sindikalnoj organizaciji Ljubuški istog dana kad je bila sjednica Upravnog odbora u Grudama - istaknuo je za Grude.com predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Samir Kurtović.

 

Istaknuo je i što je cilj u narednom razdoblju. - Želimo ovdje formirati jednu veliku organizaciju, da ona participira u Upravnom odboru državnih službenika. Dobili smo određena obećanja od premijera i ministra da će pristupiti pokretanju novog kolektivnog ugovora za državne službenike na razini Federacije. Ovim će dogovorom ministar pravosuđa ove županije sudjelovati u kolektivnom ugovoru koji će krenuti u srpnju mjesecu ove godine - istaknuo je predsjednik Kurtović.

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio