U Višnjica Gaju započela agresija Armije BiH

Datum objave: 29.04.2019   Broj čitanja: 243
Jednako kao i ratne 1993. godine bio je sunčan proljetni dan, prisjetili su se sudionici krvavog početka još krvavijeg rata..
U Višnjica Gaju započela agresija Armije BiH

 

Misom zadušnicom u župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku, koju je predvodio gromiljački župnik don Ilija Karlović, te molitvom i polaganjem vijenaca pred spomen-križom u Višnjica Gaju, ove je nedjelje, na Mali Uskrs, obilježena 26. godišnjica od stradanja šestero Hrvata, uglavnom civila u ovom kiseljačkom naselju u župi Gromiljak.

 

Jednako kao i ratne 1993. godine bio je sunčan proljetni dan, prisjetili su se sudionici krvavog početka još krvavijeg rata na ovim prostorima. A počeo je agresijom Armije BiH na Hrvate Kiseljaka upravo u Višnjica Gaju. Već prvog dana šestero mrtvih među kojima i 13-godišnji Goran Drmač, koji je ubijen dok se igrao u djedovu dvorištu.

 

“Mi smo se tada samo branili pokušavajući zaštiti vlastite obitelji i domove te ostati ovdje. Nitko od nas ne negira da je žrtava bilo i na drugoj strani, ali za njih su pokrenuti brojni, uglavnom montirani procesi, dok za naše žrtve nije napisana ni jedna optužnica. Zbog svega toga mi se i danas borimo za pravo na istinu ne zaboravljajući svoje žrtve i odajući im dužnu počast”, kaže Miroslav Škoro, predstavnik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata općine Kiseljak, prenosi Večernji list BiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio