Šverko: Kinesko izaslanstvo nam je ''slamka spasa''

Datum objave: 30.04.2019   Broj čitanja: 212
Nakon što se predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao s izaslanstvom tvrtke China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) na čelu s predsjednikom uprave Huom Wenmingom, u utorak će kineska delegacija obići Uljanik te 3. maj.
Šverko: Kinesko izaslanstvo nam je ''slamka spasa''

 

U utorak ujutro trebali bi posjetiti pulsko brodogradilište, a poslijepodne se očekuje i posjet riječkom 3. maju.

 

- Nakon srijede imat ćemo priliku razgovarati o detaljima. Ovo sada još uvijek nisu detalji, rekao je novinarima ispred Vlade ministar gospodarstva Darko Horvat, odgovarajući na pitanje što se može očekivati.

 

Podsjetimo, već ranije je naglašavano da su Kinezi "posljednja slamka spasa" jer u slučaju ako oni ne preuzmu brodogradilišta, ona će navjerojatnije u stečaj.

 

Đino Šverko, povjerenik sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku, izjavio je za HRT kako smatra da sindikati na ovim razgovorima s kineksim predstavnicima i nisu pretjerano nužni.

 

- Postoje razine koje pregovaraju o nekim temama. Kad budemo mi došli na red, onda će to biti socijalna komponenta, kazao je.

 

Govoreći o dolasku današnje delegacije rekao je da je to "slamka spasa".

 

- Mi sve nade polažemo u to. Nažalost lešinari kruže nad Uljanikom. Ima puno onih koji nam žele stečaj jer bi onda mislili da će ući sa svojim planovima o nekretninskom biznisu. Mi se "okrećemo" Kinezima. Uljanikovci sami mogu završiti brodove, ali neka nam se to omogući, dodaje.

 

Govoreći o prekinutom strateškom partnerstvu s Tomislavom Debeljakom, Šverko je kazao da se pokušavao spasiti "brak", ali nije išlo.

 

Grude.com/HRT

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio