Samo u BiH: Ubio sina, doživio infarkt na sudu, pa ga došli u bolnicu ispitivat

Datum objave: 01.05.2019   Broj čitanja: 246
Prilikom ispitivanja Mujage Ivazovića, koji je prije dva dana ubio sina Semira u sarajevskom naselju Vojničko Polje, u prostorijama Tužiteljstva SŽ osumnjičenom je pozlilo zbog čega je pozvana Hitna pomoć koja ga je prevezla na ukazivanje medicinske pomoći, nakon čega je na KCUS-u održano i ročište.
Samo u BiH: Ubio sina, doživio infarkt na sudu, pa ga došli u bolnicu ispitivat

 

Ivazoviću je pružena potrebna pomoć na Klinici za urgentnu medicinu, a zatim je hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

 

S obzirom da je Tužiteljstvo predložilo Sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za ubojicu, u prisustvu tužitelja Samira Selimovića i odvjetnika osumnjičenog Omara Mehmedbašića održano je ročište u prostorijama bolnice prilikom kojeg su iznesene sumnje koje se stavljaju na teret osumnjičenog.

 

Ako Sud u Sarajevu usvoji prijedlog o određivanju pritvora, Ivazovića će na KCUS-u osiguravati sudski policajci.

 

Iako neobično, u održavanju ročišta izvan pravosudnih institucija nema ništa sporno ako su stečeni svi uvjeti za njegovo održavanje, a u prvom redu to je obvezno prisustvo odvjetnika osumnjičenog, tužitelja, zapisničara i svakako sudaca.

 

Točnost ove informacije za Klix.ba je potvrdila glasnogovornica Tužiteljstva
SŽ Azra Bavčić.

 

Tragediji koja se dogodila u ponedjeljak navečer je prethodila svađa oca Mujage, inače bivšeg policajca i sina Semira u njihovom stanu u naselju Vojničko Polje.

 

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

 

Foto: Thinkstock

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio