'Dok je srca, bit će i KROACIJE'

Datum objave: 01.05.2019   Broj čitanja: 457
Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, heroj rata, nad kojim je progon od strane ljevičarskih struktura koje nisu željele Hrvatsku u punom jeku, oglasio se danas povodom obljetnice operacije Bljesak koja je počela na današnji dan 1995. godine.
'Dok je srca, bit će i KROACIJE'

 

Hrvatske snage su tada munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije, a Brkić koji je bio jedan od najvećih heroja te pobjede ranjen je. Prvog dana operacije Bljesak on je pretrpio jednu, tada je mislio lakšu ozljedu, kada ga je odbacila detonacija kumulativne granate RPG-a, koja je eksplodirala neposredno pored njega. Tek 2015., nakon što mu je pozlilo na Kornatima, liječnici su u Šibeniku i na Rebru utvrdili kako su ti njegovi zdravstveni problemi posljedica te eksplozije u Bljesku.

 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

 

[ OPERACIJA "BLJESAK" UVIJEK NAS PODSJEĆA - I DOK JE SRCA, BIT ĆE I KROACIJE! ]

 

Na 24. obljetnicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije "Bljesak" s dubokim poštovanjem i zahvalom prisjećamo se svih branitelja, koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Lijepu našu. Sjetimo se svih onih koji su slijedili svoje snove i puna srca borili se za Hrvatsku kakvu su oni sanjali. Sjetimo se i žrtve članova njihovih obitelji, koje i danas tragaju za svojim najmilijima🙏🇭🇷

 

Ti mladi ljudi nisu žalili ničega boreći se i čuvajući jedni druge,žrtvovali su se za SVOJU ZEMLJU i za SVOJ NAROD. Danas je vrijeme kada se moramo boriti još više i još jače zbog nedosanjanih snova naših PRADJEDOVA, DJEDOVA i OČEVA o neovisnoj Republici Hrvatskoj. Naša je dužnost i trajna obveza nikada ne zaboraviti žrtvu hrvatskih branitelja i učiniti sve da se njihova bezuvjetna ljubav prema Domovini prenese i mladim generacijama, koje su naša budućnost i koje trebaju nastaviti njihov put za ponosnu, bolju i jaču Hrvatsku.

 

Neka nam veličina vojno-redarstvene operacije "Bljesak" bude pokazatelj u svjetliju budućnost svih nas te neka nas podsjeti na stihove Antuna Gustava Matoša:
"Majko, audiant reges! Regnum regno non praescribit leges”


I DOK JE SRCA, BIT ĆE I KROACIJE 🇭🇷❤️🙏

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio