Macoli oduzimaju medvjede! On im želi praviti hotel

Datum objave: 01.05.2019   Broj čitanja: 361
Nema Hercegovca koji je išao u Zagreb, a da nije čuo za Željka Oreškovića Macolu i njegov istoimeni restoran u Lici. Ovih dana u žiži je javnosti zbog svojih medvjeda.
Macoli oduzimaju medvjede! On im želi praviti hotel

 

Naime, Državni inspektorat i Ministarstvo poljoprivrede priopćili su da se medvjedi drže u neprikladnoj nastambi iza restorana Macola u Korenici, te da će bit premješteni u sklonište Udruge Velebit Kuterevo kada se osiguraju uvjeti za sigurno premještanje i daljnje držanje životinja, a postupak je već u tijeku.

 

O ovoj novoj mogućnosti premještaja je Orešković prvi put čuo od ekipe Jutarnjeg lista. - Nemam pojma o čemu govorite, nisam dobio nikakvu obavijest o premještaju medvjeda i budite sigurni da svoje ljubimce Mrkija (11) i Brundu (11), koje sam odgojio na dudu otkako su im lovci ubili majke, ne mislim davati ni u kakav premještaj. Pogotovo ne u Kuterevo gdje prema mojim spoznajama medvjedi gladuju, imaju puno lošiji smještaj, nedavno im je jedan i pobjegao, a i odstrijelili su jednog zbog neprimjerenog ponašanja volontera - rekao je Macola.

 

Kako doznajemo, do inicijative o premještanju došlo je nakon brojnih nepravilnosti koje su prijavljivali Prijatelji životinja po dosad registriranim i neregistriranim privatnim zoološkim vrtovima u kojima se drže razne životinje.

 

Macola za Jutarnji list kaže kako je upoznat s novim zakonom i zato je još lani podnio zahtjev za izgradnju privatnog ZOO-a po svim uvjetima kako ih taj zakon definira.

 

- Ne tražim ništa više nego da mi kažu koje uvjete koje moram zadovoljiti i ja ću za svoje Mrkija i Brundu napraviti i hotel A kategorije ako je potrebno. Bazene već imaju, podzemne apartmane za hlađenje 0po ljeti, ako treba nastamba s balkonom, ja ću je sagraditi. Samo neka mi odgovore što treba. A što se tiče zaštite prava životinja, već sutra ću pokrenuti inicijativu za osnivanje udruge Lički medvjed - zaključuje Macola.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio