Donosimo revolucionarne promjene Facebooka, WhatsAppa, Messengera, Instagrama

Datum objave: 02.05.2019   Broj čitanja: 534
Mark Zuckerberg najavio je velike promjene na popularnoj društvenoj mreži tijekom godišnje Facebookove konferenciji F8. Kako je sam istaknuo, ovo su možda i najveće promjene do sada. Prepoznatljiva plava boja pozadine bit će bijela, a uvode se i brojači lajkova.
Donosimo revolucionarne promjene Facebooka, WhatsAppa, Messengera, Instagrama

 

Zuckerberg je, prenosi Kurir, rekao da je plan tvrtke da na prvo mjesto stavi privatnost i sigurnost korisnika, a ne reklame i zaradu.

- Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika - istaknuo je vlasnik Facebooka.

 

Ovo je 7 najvažnijih promjena na Facebooku:

 

1. Poruke koje ćemo slati putem Messengera bit će end-to-end enkriptirane što znači da Facebook više neće moći vidjeti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno povezana s WhatsAppom. Messenger će zauzimati manje mjesta na mobilnim telefonima, a stiže i desktop verzija aplikacije.

 

2. Instagram će uvesti i opciju "privatnog brojača lajkova"'. Svi koji posjete neki profil tako neće moći vidjeti broj "lajkova", a jedino će sam vlasnik naloga imati pristup tom podatku.

 

3. Bit će više "kratkotrajnih" načina dijeljenja sadržaja u porukama - što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

 

4. Lakše slanje novca putem WhatsAppa koje se testira u Indiji uskoro će se proširiti i na ostatak svijeta.

 

5. U fokusu redizajna Facebooka bit će grupe, a prepoznatljiva plava boja odlazi u povijest, a newsfeed će više biti fokusiran na grupe umjesto na vijesti.

 

6. Objave na Instagramu više neće morati počinjati s fotografijom ili videom. Sadržaj će se moći dijeliti koristeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.

 

7. Najavljena je i opcija 'Secret Crush', slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan u samo nekim zemljama. Secret Crush će funkcionirati poput aplikacije Tinder. Moći ćete da označite osobu koja vam se među vašim Facebook prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Tek će vas tada Facebook "spojiti".

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio