U Renaultu švercao cigarete FOTO

Datum objave: 04.05.2019   Broj čitanja: 466
Službenici Uprave za neizravno oporezivanje oduzeli su na graničnom prijelazu Pavlovića most krijumčarene cigarete u vrijednosti od 30.000 KM.
U Renaultu švercao cigarete FOTO

 

Detaljnim pregledom putničkog motornog vozila marke Renault, službenici UNO spriječili su pokušaj krijumčarenja 3.719 paklica cigareta. Ova trošarinska roba nalazila se skrivena u posebno prepravljenim bunkerima unutar vozila, a vrijednost iste na tržištu BiH procjenjuje se na iznos od 30.000 KM.

 

Aktivnosti na terenu proveli su ovlašteni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla i carinski službenici UNO, u suradnji sa službenicima Granične policije BiH, JGP Bijeljina. U toku aktivnosti na terenu korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je UNO donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS.

 

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH i Suda BiH privremneo su oduzete krijumčarene cigarete i putničko motorno vozilo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje, iz člana 214., Kaznenog zakona BiH. protiv osumnjičene osobe podnesen je Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu BiH.

 

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik krijumčarenja, utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

U Renaultu švercao cigarete FOTO
U Renaultu švercao cigarete FOTO
U Renaultu švercao cigarete FOTO
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio