Nove cijene izvoda iz matičnih knjiga, vjenčanog lista i uvjerenja o državljanstvu

Datum objave: 04.05.2019   Broj čitanja: 306
Kako je navedeno, u cijene je uračunat i PDV, a za realizaciju ove odluke zaduženo je Federalno ministarstvo unutarnjih poslova.
Nove cijene izvoda iz matičnih knjiga, vjenčanog lista i uvjerenja o državljanstvu

 

U posljednjem broju Službenih novina Federacije BiH objavljena je odluka Federalne vlade kojom se utvrđuju cijene matičnih knjiga, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista koji se vode i izdaju u skladu sa Zakonom o matičnim knjigama.

 

Cijena od 86,28 KM odnosi se za jedan primjerak matične knjige, izvoda, uvjerenja i vjenčanog lista na bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku za matičnu knjigu rođenih, matičnu knjigu državljana s obrascima broj 2 i 2B, za matičnu knjigu državljana s Obrascem broj 2A, matičnu knjigu vjenčanih i za matičnu knjigu umrlih.

 

Iznos od 0,392 KM bit će naplaćivan za izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige vjenčanih, izvod iz matične knjige umrlih, i matične knjige rođenih, vjenčanih i umrlih namijenjenim za inozemstvo, te uvjerenja o državljanstvu, piše RTV Slon.

 

Vjenčani list će biti naplaćivan 1,72 KM. Matične knjige, izvode, uvjerenja o državljanstvu i vjenčane listove za potrebe općina i gradova tiska JP Novinsko-izdavačka organizacija Službeni list BiH, Sarajevo, koje Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova isporučuje matične knjige, izvode, uvjerenja o državljanstvu i vjenčane listove po utvrđenim cijenama na osnovu kojih se u proračunu FBiH osiguravaju sredstva za potrebe tiskanja i nabavke ovih dokumenata, a jedinice lokalne samouprave refundiraju te troškove Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova.

 

Kako je navedeno, u cijene je uračunat i PDV, a za realizaciju ove odluke zaduženo je Federalno ministarstvo unutarnjih poslova. Općine i gradovi plaćaju matične knjige, izvode iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčani list po gore navedenim cijenama.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio