Tradicija živi: Stotine vjernika na misi za blagoslov polja na Starom Zorića groblju

Datum objave: 05.05.2019   Broj čitanja: 1484
Jedno od najstarijih grudskih groblja, za koje se vjeruje da je staro više od dva stoljeća, Staro Zorića groblje, i ove je godine okupilo više od dvije stotine vjernika. Okupili su se na molitvi za svoje pokojne, blagoslovu polja i svečanoj misi u nedjelju, 5. svibnja, koju je predvodio fra Bernard Marić.
Tradicija živi: Stotine vjernika na misi za blagoslov polja na Starom Zorića groblju

 

Pozdravivši okupljene, predslavitelj se dotaknuo medija koji donedavno nisu bili tako razvijeni, a danas se mnogi liječe od ovisnosti o njima te treba paziti kako ih koristiti. U Isusovo vrijeme nisu ni postojali, pa je i vijest o Gospodinovu uskrsnuću u početku za brojne koji su ga susretali bila nevjerojatna.

 

"Trebalo je vremena i susreta s uskrslim Kristom da bi uskrsnuće apostoli prihvatili kao temeljnu čovjekovu istinu. Čovjek je, po Isusovu uskrsnuću, biće budućnosti koje doživljava puni rascvat u smrti, iseljava iz ovog oblika postojanja i useljava u drugi. Ovo je postojanje omeđeno trajanjem, ali ono drugo je u vječnosti", poručio je fra Bernard, između ostalog, u propovijedi.

 

Kako to obično biva, nakon svete mise okupljeni su se okrijepili ispred ulaza u groblje te, uz gangu i čašicu pića i razgovora održali lijepu obiteljsku tradiciju u Grudama.

 

Josip Tolić/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • z.t.09.05.2019 06:09 sati
    Ovdje počivaju naši najmiliji; ovdje počivaju naši korijeni čija stabla diljem svijeta donose brojne plodove; ovo je mjesto previranja osjećaja i donošenja čvrstih odluka; ovdje trebaju dolaziti roditelji s djecom da bi ih podsjetili na neke temeljne ljudske vrijednosti bez kojih nismo to što jesmo. Ovdje jedmostavno treba doći i zajedno s našim dragim pratrima se pomoliti dragom Bogu, pružiti i stisnuti ruku čovjeku s kojim si odrastao i svakako nazdraviti.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio