NAJAVA: LJUBUŠKA DESETKA - Sudjelovanje je besplatno a osigurane su i novčane nagrade!

Datum objave: 13.05.2019   Broj čitanja: 161
U organizaciji udruge „Zdrav Život – Kinezis“ i „Društva pedagoga TZK Ljubuški“, održati će se prva rekreativna trkačka utrka pod nazivom „LJUBUŠKA DESETKA“.
NAJAVA: LJUBUŠKA DESETKA - Sudjelovanje je besplatno a osigurane su i novčane nagrade!

 

Sudjelovanje na ovoj utrci je besplatno uz obavezne prijave na službenoj stranici organizatora www.kinezis.ba

 

Utrka će se održati na nasipu „Bajer“ u Ljubuškom u dužini od 10 kilometara, sa startom i ciljem kraj „Baginog Mosta“. Datum planiranog održavanja utrke je subota 08.06.2019 s početkom u 09:00h. U sklopu same utrke održati će se i treće kolo Rekreativne trkačke lige „Sanus Motus“.

 

Simbolički utrkom se želi proslaviti vraćanje Ljubuškom titule grada koju Ljubuški svakako zaslužuje. Od prekjučer je naime Ljubuški i u službenim novinama FBIH proglašen gradom.

 

U sklopu trke će se održati i treće kolo Rekreativne trkačke lige Sanus Motus.

 

– Ideja o utrci kristalizira se već par godina, a sama rekreativna trkačka liga bila je dodatni vjetar u leđa da napravimo iskorak i organiziramo jednu ovakvu utrku, kaže ispred organizatora, odnosno udruge Zdrav Život – Kinezis, Franjo Lovrić.

 

Iz organizacije ističu da ovom trkom žele skrenuti pažnju na prirodni potencijal općine Ljubuški za sportsko rekreativne manifestacije na nasipu Bajer kao i mogućnosti promocije istog za aktivni turizam. Osim toga žele potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko rekreativnih aktivnosti.

 

– Svojim nastojanjima želimo poručiti ljudima da se može!

 

Mostarski polumaraton je na pravi način pokrenuo trkačku zajednicu u Hercegovini, škola trčanja Sanus Motus je donijela dodatnu pozitivnu energiju.

 

Cilj je koristiti posebnosti malih gradova za aktivaciju lokalnog stanovništva. Sa Ljubuškom desetkom nastavljamo dalje i želimo pomoći razvoju rekreativnog trkačkog pokreta i u drugim mjestima Hercegovine, izjavio je Lovrić.

 

Ljubuški sigurno ima veliki potencijal u prekrasnom nasipu Bajer uz rijeku Trebižat.

 

– Potaknuti sportskim entuzijastom Antom Tomićem, kao i uz podršku lokalne zajednice na čelu sa gradonačelnikom Ljubuškog, gospodinom Nevenkom Barbarićem, vjerujemo kako ćemo uspjeti u nastojanju da što više Ljubušaka krenu koristiti Bajer za svoje sportsko – rekreacijske aktivnosti. Sama ovogodišnja utrka će biti održana u nešto ležernijem izdanju sa dominantnom ulogom druženja i promocije trčanja, zaključio je Lovrić.

 

Poslije trke uslijedit će dodjela nagrada i prigodno druženje u restoranu Kerametal u organizaciji gospodina Ante Tomića.

 

Sudjelovanje na ovoj trci je besplatno uz obavezne prijave na službenoj stranici organizatora.

 

Nagrade prvoplasiranim natjecateljima u muškoj i ženskoj konkurenciji: 1. mjesto 300.00KM, 2. mjesto 200.00KM, 3. mjesto 100.00KM plus dodatne nagrade za pobjednike 3. kola Rekreativne trkačke lige.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio