Hyundai i Kia ulažu 80 milijuna eura u tvrtku Mate Rimca

Datum objave: 14.05.2019   Broj čitanja: 263
Rimac Automobili i južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor Group dogovorili su strateško partnerstvo koje bi trebalo unaprijediti razvoj električnih vozila.
Hyundai i Kia ulažu 80 milijuna eura u tvrtku Mate Rimca

 

Kako je priopćeno iz obje tvrtke, prema uvjetima partnerstva, Hyundai i Kia će uložiti ukupno 80 milijuna eura u Rimac Automobile, a tvrtke će zajednički raditi na prototipima električnih verzija Hyundaievog N branda sportskih automobila te razvijati gorive ćelije visokih performansi za električna vozila, piše Zimo.co.

 

''Rimac je inovativna kompanija s nevjerojatnim sposobnostima'', istaknuo je Euisun Chung iz Hyundaija te dodao: ''Njegovi počeci kao startup i nevjerojatno iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkim napretkom čini Rimca idealnim partnerom za nas. Veselimo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čišćoj mobilnosti.''


 

Ništa manje rječit nije bio ni sam Mate Rimac. ''Veoma smo impresionirani vizijom Hyundai Motor Groupe, kao i njihovom inicijativom. Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za naše kompanije i korisnike. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća kompanija. U Hyundai Motor Groupu vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera te vjerujemo da će suradnja promijeniti našu poziciju u industriji'', istaknuo je Rimac.

 

Rimac će s Hyundai Motor Groupom raditi na istraživanju i razvoju kako bi se ostvarili ranije zacrtani planovi za elektrifikaciju Hyundaievih modela do 2025. godine, piše Zimo.co. ''Želimo stvarati vozila visokih performansi koja nisu samo brza i snažna, već i ispunjavaju najviša očekivanja naših klijenata kao automobili njihovih snova. Naš je cilj popularizirat električna vozila i stvarati društvene vrijednosti kroz tehnologiju svjetske klase'', istaknuo je na kraju Thomas Shchemera iz Hyundaija.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio