ŽELJANA ZOVKO! GLAS HRVATA IZ BIH U EUROPI I SVIJETU

Datum objave: 15.05.2019   Broj čitanja: 386
Koliko god neki obmanjivači javnosti trudili se ismijati činjenicu povijesnih izbora, za hrvatski narod u BiH od ukidanja Herceg Bosne svaki izbori su takvi.
ŽELJANA ZOVKO! GLAS HRVATA IZ BIH U EUROPI I SVIJETU

 

I izbori za EU Parlament, jednu od posljednjih institucionalnih nada za opstanak Hrvata u BiH, za ovdašnji narod su povijesti.

 

Koliko je važno imati osobu u EU Parlamentu najbolje je pokazao ulazak Željane Zovko u najvažniju instituciju Europe 2016. godine. Jedna od najiskusnijih diplomatkinja u BiH, u Europski parlament je ušla tako što je naslijedila Davora Ivu Stiera, nakon što je on postao hrvatski ministar vanjskih poslova.

 

Danas se to pokazuje kao jedan od najvažnijih poteza HDZ-a Hrvatske jer je Željana Zovko bila među ključnim osobama koje su internacionalizirale Hrvatsko pitanje u BiH. Otvoreno je na sjednicama pričala o položaju najmalobronijeg naroda upozoravajući da mu prijeti nestanak. Željana, ali i ostlai hrvatski zastupnici značajno su utjecali na politiku Europske unije prema BiH, te su svojim djelovanjem uvelike ojačali položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

 

"Atmosfera se u samoj Bosni i Hercegovini znatno promijenila, olakšan je dijalog. Hrvati su trebali potpuno nestati kao politički faktor“. Kriminalizacijom političkog vodstva Hrvata, došlo do toga da se u pregovorima o budućnosti BiH uvažavaju samo Sarajevo i Banja Luka. Zamislite situaciju da Hrvatska nije bila u EU-u. Mi bismo sada, pored Željka Komšića, imali oformljenu vlast Bošnjaka. Vjerujte mi nitko više politički značajan dolje ne bi ostao, niti bi se itko više bavio politikom", napomenula je Zovko, a treba imati na umu da je Hrvatska u EU ušla u 2013. godine, te je u relativno kratkom razdoblju napravila puno za Hrvate u BiH.

 

Jedinstvo Hrvata ponovno je važno!

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio