Otvorena međunarodna znanstvena konferencija germanista

Datum objave: 17.05.2019   Broj čitanja: 121
Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru otvorena je 2. međunarodna znanstvena konferencija germanista pod nazivom „Deutsch in Südosteuropa: Rück-und Ausblicke“ („Njemački u jugoistočnoj Europi: Osvrti na prošlost i budućnost“).
Otvorena međunarodna znanstvena konferencija germanista


Konferencija okuplja znanstvenike iz zemalja Jugoistočne Europe koji prezentiraju 17 izlaganja iz jezikoslovlja, književnosti, kulture i civilizacije zemalja njemačkoga govornog područja i didaktike.

 

Pročelnica studija njemačkog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Senka Marinčić je istaknula kako ova manifestacija svjedoči da Filozofski fakultet i SUM opravdavaju svoju ulogu u akademskoj, ali i u široj društvenoj znanosti.

 

Izlagačica na konferenciji, postdoktorandica na Sveučilištu u Splitu Sandra Lukšić je naglasila kako se na ovaj način želi potaknuti suradnja između ova dva sveučilišta te je govorila na koji način se danas u suvremenom jeziku političara sve više upotrebljavaju nominalni elementi kao jedan signal distanciranja od odgovornosti.

 

„Želimo organizirati što više ovakvih konferencija. Sastajemo se, upoznajemo, razmjenjujemo rezultate znanstvenih i istraživačkih radova kako bi se upoznali s onim čime se bave naše kolege te kako bi raspravljali o raznim aktualnim temama“, kazala je predsjednica Društva germanista Bosne i Hercegovine Sanela Mešić.

 

Plenarno predavanje održao je Wojciech Kunickog (Nysa / Wroclaw) na temu „Stille nach dem Töten: Zu den Jugoslawien-Kriegen in der deutschsprachigen Literatur“ („Tišina nakon ubijanja: O jugoslavenskim ratovima u literaturi na njemačkom jeziku“).

 

Organizatori su Studij njemačkog jezika i književnosti i Društvo germanista Bosne i
Hercegovine. Ovom konferencijom završeni su Dani njemačkoga jezika – Mostar 2019.

Otvorena međunarodna znanstvena konferencija germanista
Otvorena međunarodna znanstvena konferencija germanista
Otvorena međunarodna znanstvena konferencija germanista
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio