Zbog prostitucije dolazile osobe s diplomatskim tablama Bosne i Hercegovine

Datum objave: 17.05.2019   Broj čitanja: 616
Klijenti su samo muškarci, a registracije: od diplomatskih, iz cijele zemlje pa do onih iz susjedne BiH. Ekipa Provjerenog dežurala je danima na parkiralištu i snimila sve: muškarce kako ulaze, a nakon pola sata zadovoljni izlaze.
Zbog prostitucije dolazile osobe  s diplomatskim tablama Bosne i HercegovineSve se odigrava po dobro uhodanoj špranci. Klijent stiže na dogovorenu lokaciju. S telefonom u rukama dolazi ispred stana i zove.

 

Ne ulazi odmah unutra. Tek kada, kroz blago odškrinute rolete, pružateljice usluga budu sigurne da je sve u redu, stiže drugi poziv. Sada nakon kraćeg čekanja ulazi u stan. Za manje od pola sata zadovoljni klijent napušta zgradu i odlazi svojim putem.

 

Na ulaznim vratima nalazi se natpis: Kozmetički tretmani lica i tijela. Susjedi su posebno zabrinuti postali nakon nekoliko bliskih susreta s klijentima.

 

''Imali smo situaciju gdje je jedna od tih osoba koja je ulazila unutra mokrila pored ulaza. Neprimjereno se ponašao. Onda, nekoliko puta kad bi netko prolazio stubištem, ako bi se mimoilazio s tom osobom, prepao bi se. Vidite da nešto s tim osobama koje dolaze na tu lokaciju, kao da su u strahu, kao da su tu došli radi ne znam kojih razloga. Nešto sumnjivo se događa'', ispričao je susjed.

 

''Tu nema radnog vremena. Makar piše da se radi od 9 do 21, tu se dolazi i poslije 23 sata i zaključavamo stubišta poslije tih provala. Ne puštamo djecu van da se igraju ispred zgrade. Čujte, sve je povezano s tim. Ako je prostitucija, to vam je usko povezano i droga i trgovina ljudima i vrbovanja razno razna. Ne vidim tu ništa dobroga'', priča susjed.

 

Mogu samo sumnjati da se iza vrata odvijaju mutni poslovi.

 

''Manje-više, roleta je uvijek spuštena, ali nikad do kraja, tako da se iznutra uvijek kroz neku rupicu može vidjeti tko to dolazi tako da one su zbilja oprezne što se toga tiče da ne bi netko zaletio u stan tko nije poželjan. Dolaze diplomatske tablice, strane tablice susjedne nam države Bosne i Hercegovine. Vikendom dolaze obično tablice koje su međugradske. Pula, Split, Rijeka i tako malo okolni gradovi Zagreba. Mislim da se odvija prostitucija u nekome, ajmo reći, blažem obliku, putem tih masaža'', kaže susjed.

 

U protekle dvije godine svega su se nagledali. Policiju su zvali u nekoliko navrata, ali prave reakcije nije bilo.

 

''Bilo je tu i naguravanja. Došli su nekakvi policajci, nekakvi zeleni policajci s Akademije pa je voditelj tog posla objašnjavao kako je on veliki biznismen, tako da mislim da tu nema pravog rješenja s policijske strane'', priča susjed.

 

''Više susjeda u više je navrata zvalo policiju, viđao jesam ta kola da dolaze. Neki čak nisu ni ušli unutra. Nekima se otvori, pa im se jednostavno kaže da se obrate nekome drugome tko ima papire'', kazao je susjed.

 

Prostitucija ili legalni posao – sami smo odlučili provjeriti. Prvi klijent stiže već oko 14 sati. Mladić, ne stariji od 20 godina. Stigao je motorom. Dojam je kao da dolazi na već poznatu adresu. Pozvonio je i ušao unutra. Nakon njega klijenti se redaju. Ulaze jedan za drugim. Djevojke iz stana ne izlaze. U jednom trenutku u stan stiže ženska osoba. Nju, kažu susjede, viđaju svakog dana da jedina izlazi.

 

''Ima tu i nekih mlađih cura koje se vide da dolaze s faksa, očito na nekakva vrbovanja. Očito im neka starija gospođa pokazuje kako se tu dobro da zaraditi pa im je to primamljivo, neki mamac u njihovim očima'', kazao je susjed.

 

Mladić u skupom BMW-u dolazi oko 16 sati. Isprve mu ne otvaraju vrata. Na ruci primjećujemo vjenčani prsten. Nakon poziva kreće prema stanu i ulazi. Izlazi za 40-ak minuta. A nakon njega, jedan čiji je dolazak očito očekivan, ne prvi put.

 

Drugi dan dežuranja – lagano zatišje. Do 16 sati tek je nekoliko klijenata ušlo, a mi smo stekli dojam kao da smo viđeni ispred zgrade. Uskoro izlazi muškarac od kojega smo uspjeli dobiti i broj telefona, jedinu ulaznicu za stan.

 

Broj je točan. Javlja se ženski glas. Prema dogovoru, za nekoliko minuta odlazim prema stanu. Zvonim i zovem kod ulaza i nakon kratkog čekanja vrata se otvaraju. Vrata mi otvara djevojka od maksimalno 25 godina, odjevena u čipkasto donje rublje i štikle.

 

Dojam je da je djevojka bila oprezna da mi ne otkrije nešto što ne bi smjela. Dok u stanu razgovaram s djevojkom, stiže mi signal da se prema stanu netko uspinje. Razgovor u tom trenutku privodim kraju.

 

Sve ono na što su susjedi sumnjali mi smo potvrdili. U njihovoj neposrednoj blizini pune dvije godine pružaju se usluge koje su ipak malo više od obične masaže. I nisu legalne. Na to su susjedi upozoravali i vlasnika stana.

 

Nazvali smo vlasnika stana. Svega nekoliko minuta nakon telefonskog poziva iz stana izlazi osoba koja sumnjičavo gleda prema našem automobilu, a nakon sat vremena ponovno stupamo u kontakt s vlasnikom.

 

''Da sam znao, odavno bih to riješio. Bio sam tamo, sve je to izgledalo normalno. Nisam imao priliku ovako kao vi nastupiti. Ja sam bio tamo prije 4,5 mjeseci s policijom jer je bila neka provala pa su oni išli gore i tako dalje, nije bilo nikakvih indicija'', kazao je vlasnik.

 

Ako vlasnik stana nije znao, policija je doznala o čemu se radi. Brzo su reagirali, a ono što su otkrili vrlo je ozbiljno. U salonu za masažu odvijala se prostitucija. Iza svega stoji ženska osoba koja je podvodila dvije mlađe ženske osobe. Ona je oglasima pod krinkom masaže mamila i vrbovala druge ženske osobe, a potom ih poticala i za njih organizirala prostituciju u stanu. Uhićena je, predana pritvorskom nadzorniku i protiv nje je podnesena kaznena prijava.

 

Dnevnik.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • tuga17.05.2019 12:32 sati
    :'(
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio