Gruđanin negirao da je umiješan u veliku trgovinu drogom

Datum objave: 18.05.2019   Broj čitanja: 854
U Sudu BiH održano je ročište za izjašnjenje o krivnji dvojice optuženih A. T. iz Gruda i D. R. iz Mostara koji su uhićeni u akciji 'Solinjanka' pod sumnjom da su umiješani u trgovinu drogom.
Gruđanin negirao da je umiješan u veliku trgovinu drogom

 

A. T. je negirao navode iz optužnice, odnosno izjavio je kako nije kriv za djela koja mu se u optužnici stavljaju na teret. D. R. je priznao krivnju i s Tužiteljstvom BiH postigao nagodbu na godinu dana zatvora. Nakon kratkog vijećanja, Sud BiH je istu prihvatio. Protiv A.T. će se voditi klasičan sudski proces saslušanjem svjedoka, vještaka i ulaganjem materijalnih dokaza od strane Tužiteljstva BiH.

 

Podsjećamo, T. i R. su uhićeni krajem kolovoza prošle godine u akciji 'Solinjanka' zbog sumnje da su trgovali drogom. A.T. je otprije poznat pravosuđu. Sud BiH je A.T. zbog organiziranja skupine koja je iz Crne Gore u BiH krijumčarila heroin, u studenom 2010. godine osudio na 10 godina zatvora.

 

U pretresima tijekom akcije 'Solinjanka' pronađen je heroin, pištolj "CZ 99", mobiteli, kao i automobili korišteni za krijumčarenje narkotika. Iako je u pretresima nađeno tek oko 70 grama heroina, istražitelji SIPA-e tijekom istrage su dokumentirali krijumčarenje više kilograma ove opojne droge.

 

Ranije je Sud BiH donio rješenje kojim se A.T. produžuje mjera pritvora za još dvije godine, odnosno do 21. ožujka 2021. godine.

 

Tužiteljstvo BiH je uz optužnicu dostavilo i prijedlog da se A.T. produži mjera pritvora zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga, odnosno zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći i postati nedostupan pravosuđu te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

 

Sudac za prethodni postupak na kraju je uvažio ovakav prijedlog s tim da će se svaka dva mjeseca vršiti analiza nužnosti daljnjeg trajanja pritvora. Također, u slučaju da u sljedeće dvije godine protiv A.T. ne bude donesena prvostupanjska presuda, isti će biti pušten na slobodu.

 

Ljubuski.net

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio