Evo kako ćete temeljito počistiti svoj Android prije no što ga date u druge ruke

Datum objave: 24.05.2019   Broj čitanja: 401
Postoji mogućnost kako će neki podaci ostati na smartfonu i nakon povratka na tvorničke postavke...
Evo kako ćete temeljito počistiti svoj Android prije no što ga date u druge ruke


Prije no što prodate pametni telefon s Googleovim operativnim sustavom, zamijenite ga, poklonite nekome ili pošaljete u reciklažu svakako s njega morate ukloniti svoje podatke, tako što ćete ga vratiti na tvorničke postavke..

 

Donosimo upute korak po korak kako vratiti smartfon s Androidom 9 Pie na tvorničke postavke. Postupak bi se mogao ponešto razlikovati za vaš pametni telefon, ali uglavnom bi trebao biti ili dovoljno sličan.

 

Naravno, prije no što krenete u brisanje prebacite sve važne podatke na računalo, vanjski čvrsti disk ili računalni oblak.

 

- Otvorite Settings.

 

- Odaberite redom System, Advanced pa Reset options.

 

Dočekat će vas tri opcije.

 

Reset Wi-Fi, mobile & Bluetooth je ponekad korisna kad imate problema s povezivanjem.

 

Reset app preferences će vratiti sve aplikacije i obavijesti na početne postavke, između ostalog, ali neće pritom obrisati vaše podatke.

 

Erase all data (factory reset) će, s druge strane, pobrisati sve podatke s vašeg smartfona. Stoga trebate odabrati tu opciju.

 

Pojavit će se upozorenje kako će svi vaši podaci biti obrisani, skupa s korisničkim računima u koje ste ulogirani. Odaberite Reset phone.

 

Ako koristite PIN ili drugi oblik zaštite mobitela, sad ćete ga morati upotrijebiti.

 

Na idućem zaslonu potvrdite kako želite obrisati sve podatke tako što ćete kucnuti na Erase everything.

 

I to je to. Povratak na tvorničke postavke trebao bi potrajati nekoliko minuta, a kad završi morat ćete ponovno postaviti jezik, korisničke račune, mreže i ostalo.

 

Ako imate Samsungov smartfon, morat ćete unijeti i lozinku za vaš korisnički račun pri toj tvrtci (ako ste ga kreirali i dodali u mobitel).

 

Koristite li stariji Android, moguće je kako ćete se nakon ponovnog pokretanja morati ponovno logirati. Stoga prije no što smartfon proslijedite dalje isključite zaključavanje zaslona. Otvorite Security pa Screen lock i odaberite None.

 

Također, obrišite korisnički račun pri Googleu (otvorite Settings, Account pa Google).

 

Postoji mogućnost kako će neki podaci ostati na smartfonu i nakon povratka na tvorničke postavke. Zato enkriptirajte mobitel prije resetiranja.

 

Otvorite redom Settings, Security & location, Advanced pa Encryption & credentials i zatim odaberite Encrypt phone. Vratite se u Settings i pokrenite povratak na tvorničke postavke.


Grude.com/Tportal

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio