Novo pogoršanje vremena potrajat će cijeli idući tjedan

Datum objave: 25.05.2019   Broj čitanja: 254
Od sutrašnjeg dana ponovno ulazimo u razdoblje vrlo nestabilnog vremena, koje će potrajati vjerovatno sve do četvrtka ili petka, moguće i duže.
Novo pogoršanje vremena potrajat će cijeli idući tjedan

 

Administrator facebook stranice Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna, profesor Zoran, objavio je prognozu vremena za sljedećih tjedan dana.

 

Danas će još u većem dijelu regije biti uglavnom sunčano, toplo i vrlo toplo vrijeme uz temperature uglavnom od 16C do 26C ponegdje i 27C.

 

Uz jači razvoj oblaka ponegdje u zaleđu Dalmacije, zatim u Hercegovini, srednjem i sjevernom dijelu Crne Gore, jugozapadu, jugu zapadu i dijelu centralne Srbije, te jugozapadu i zapadu Makedonije lokalno su mogući kratkotrajni pljuskovi ponegdje s grmljavinama.

 

Zapuhati će slab do umjeren, na Jadranu povremeno jak južni i jugoistočni vjetar.

 

Od sutrašnjeg dana ponovno ulazimo u razdoblje vrlo nestabilnog vremena, koje će potrajati vjerovatno sve do četvrtka ili petka, moguće i duže.

 

Dakle idućih dana stiže novo jače pogoršanje vremena uz kišu, pljuskove i grmljavine.

 

Pri tome treba upozoriti na mogućnost za izraženije olujno nevrijeme uz obilnu kišu, jaku grmljavinu, prolazno jak vjetar i kratkotrajne bujicne poplave.

 

Najviše kiše očekuje se na Jadranu i dijelovima uz Jadran, zatim u Hercegovini, jugozapadnoj i zapadnoj Bosni, crnoj Gori i južnoj i jugozapadnoj Makedoniji. Osobito se to odnosi na ponedjeljak i utorak.

 

Uostalom možete vidjeti na slici odstupanja oborina da će upravo naša regija u idućem tjednu ponovno biti u pozitivnom odstupanju, što bi značilo da nas idući tjedan čeka još jedna obilna kišna epizoda.

 

Također na drugoj slici možete vidjeti da će ponovno u našoj regiji neprimjereno zahladiti, jer će veliki dio Europe uključujući i našu regiju biti u negativnom temperaturnom odstupanju.

 

Dugotrajne stabilizacije vremena, kao ni prvih ljetnih vrućina još nema na vidiku.

 

Ugodan vam ostatak dana!!

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio