Kosovska policija: Akcija jako uspješna unatoč zasjedi i pucnjavi na policiju

Datum objave: 28.05.2019   Broj čitanja: 309
Generalni direktor Kosovske policije, Rashit Qalaj, na konferenciji za novinare, izjavio je kako su nakon izdavanja tjeralice za nekim policajcima i državnim dužnosnicima poduzete policijske akcije.
Kosovska policija: Akcija jako uspješna unatoč zasjedi i pucnjavi na policiju

 

"To je bila brza priprema, ali isplanirana detaljno, i provedena je učinkovito i bez posljedica. Akcija je počela od 6 sati ujutro. Operacija je tekla normalno, bez prepreka, ali u Zubinom Potoku je bilo dosta problema, jer smo na početku akcije naišli na zasjedu, pucnjava u policiju, gdje smo imali lakše povrijeđenog policajca. Iz istog metka pogođen je još jedan policajac, ali je brzina amortizirana i nije je uspjela probiti “, kazao je Qalaj, izvještava Koha.net.

 

Kazao je kako su u ovim okolnostima oružanih otpora angažirane druge postrojbe koje su počele uklanjati barikade "silom i uspjeli pretražiti kuće i planirane lokacije".

 

"Mogu reći da smo imali još tri ozlijeđena službenika, ali ne i vatreno oružje, nego uklanjanje barikada. Imamo 6 povrijeđenih građana koji su bili na barikadama ", rekao je ravnatelj policije.

 

Kazao je kako je nekoliko građana uhićeno dok su izjavili kako je operacija bila vrlo uspješna i unatoč otporu u Zubinom Potoku, operacija je provedena s velikim uspjehom.

 

"Nema ozbiljnih ozljeda. U zonama napada pronašli smo 11 vatrenog oružja i neke telefone “, naglasio je Qalaj.

 

Govoreći o ruskom državljaninu uhićenom tijekom današnje akcije na sjeveru, Qalaj je rekao: "Pokušavajući ukloniti barikade, postojao je automobil UN-a u kojem je bio i službenik UN-a i lokalni dužnosnik koji je radi u UN-u. Uhićeni su kao sudionici barikada. "

 

Kosovska policija priopćila je kako su u policijskoj akciji, koja još uvijek traje, uhićeni pripadnici kosovske policije srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti.

 

Povezane vijesti: https://www.grude.com/clanak/?i=110428&poceo-je-rat-u-susjedstvu-ima-ranjenih-gore-sela

 

Foto:Koha.net

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio