Komšić se na Bajram svađao s Dodikom: Ovaj mu poručio da je delegitimiran

Datum objave: 04.06.2019   Broj čitanja: 355
Ako već Željko Komšić ne poštuje najveći blagdan po Islamu Bajram, iako su ga za nelegitimnog predstavnika Hrvata izabrali upravo vjernici islamske vjeroispovijesti, mogao je bar zbog supruge Sabine danas šutjeti.
Komšić se na Bajram svađao s Dodikom: Ovaj mu poručio da je delegitimiran

 

Nažalost nije, nego se sukobio s Dodikom oko NATO puta istaknuvši da radi u interesu Hrvata čiji je cilj NATO put.

 

Milorad Dodik koji je isto trebao šutjeti jer je blagdanski dan Komšiću je poručio sljedeće. - Jako je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata - rekao je Dodik i dodao da u Komšićevoj politici se vidi velika naklonjenost "političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.

 

- Sama činjenica da su gotovo sve općine u kojima je hrvatsko stanovništvo većinsko poručili mu da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delegitimiran - kazao je Dodik.

 

Podsjetimo, Grude su prve Komšića proglasila "personom non grata", a onda su isto napravile sve hrvatske općine, gradovi i županije u BiH. Također, on je "persona non grata" i za Hrvatsku gdje ga ne žele primiti niti Kolinda Grabar Kitarović niti Andrej Plenković.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio