Papa poslao poruku i Mostarsko-duvanjskoj biskupiji: Budite službenici velikoga dara pomirenja

Datum objave: 05.06.2019   Broj čitanja: 430
Preko apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini mons. Luigija Pezzuta, kardinalu Vinku Puljiću stiglo je pismo pape Franje koje potpisuje državni tajnik Pietro Parolin.
Papa poslao poruku i Mostarsko-duvanjskoj biskupiji: Budite službenici velikoga dara pomirenja

 

Zanimljivo je da je temeljna poruka Papinog pisma pomirenje, a upravo je pomirenje najviše potrebno među Hrvatima katolicima, osobito ako se uzme u kontekst Hercegovački slučaj gdje je umjesto pomirenja s franjevcima i rješavanja spora zavladao rat i progon hercegovačkih franjevaca od kojih mnogi i danas trpe žestoke nepravde, laži i boli.

 

Zato je Papina poruka koja, ne sumnjamo, mnogima smeta, danas itekako važna.

 

Uzoriti gospodin
Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski
Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

 

Njegova Svetost Papa Franjo srdačno uručuje svoje molitvene pozdrave Vama i svim svećenicima okupljenim na četvrtom Nacionalnom susretu u Kupresu, 5. lipnja 2019. Dok mole i razmišljaju o svom plemenitom pozivu, Njegova Svetost hrabri svećenike Bosne i Hercegovine da uvijek vjeruju u milosrđe Gospodnje tako da budu službenici velikoga dara pomirenja, jer „nama nije dana nikakva druga tajna veličina, osim davanja svoga života kako bi čovječanstvo moglo upoznati Njegovu ljubav“ (usp. Obraćanje svećenicima Rimske biskupije, 7. ožujka 2019.). Povjeravajući sve vas zagovoru Marije, Majke Crkve, Sveti Otac dobrohotno podjeljuje svoj Apostolski blagoslov kao zalog radosti i snage u Uskrslom Gospodinu.

 

Kardinal Pietro Parolin
državni tajnik

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio