Dopuna istrage u slučaju koji je tisuće mama izveo na ulice Mostara

Datum objave: 08.06.2019   Broj čitanja: 349
Federalno tužiteljstvo Sarajevo prihvatilo je kao potpuno osnovanu pritužbu majke iz Mostara, poznate u javnosti pod pseudonimom ”Molitva Majke” i naložilo dopunu istrage kazneno djelo ”Bludne radnje” protiv oca iz Mostara zbog navodnog seksualnog zlostavljanja svog maloljetnog djeteta, doznaje Dnevni list iz izvora bliskih istrazi.
Dopuna istrage u slučaju koji je tisuće mama izveo na ulice MostaraNaime, na odluku Županijskog tužiteljstva Mostar na Naredbu o obustavi istrage, oštećena majka, putem Zajedničkog odvjetničkog ureda Nada Dalipagić i Jelena Dalipagić Crnjac, uputila je prigovor Glavnom tužitelju koji je odbijen. Na ovakvu odluku Glavnog tužitelja punomoćnice su uložile prigovor Federalnom tužiteljstvu koji je u cijelosti uvažio prigovor i vratio predmet Županijskom tužiteljstvu na dopunu istrage i jasno naznačenim uputama o daljem postupanju u predmetnoj istrazi.Istraga se nastavljaFederalno tužiteljstvo ranije je prihvatilo prigovor na obustavu istrage od strane Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i zatražili dostavljanje kompletnog spisa iz ovog predmeta na uvid. Iz HNŽ-a su predmet dostavili 3. svibnja. Potom je Federalno tužiteljstvo donijelo odluku o dopuni istrage.O slučaju zlostavljanja djece i  teških optužbi na račun institucija u Mostaru iznesenih od strane majke mostarska javnost bruji mjesecima. Zbog toga su u  ovom gradu održane i dvije prosvjedne šetnje.Naime, u anonimnim pismima u  Facebook grupi ”Mostarske mame”, a koja su se kasnije proširile društvenim mrežama, jedna majka iz Mostara pod profilom ”Molitva majke”  iznijela je potresne detalje o zlostavljanju djece od strane oca i teške optužbe na račun institucija.


Za takvu reakciju i pomoć javnosti se odlučila kada je osjetila da je nemoćna da zaštiti svoju djecu od, kako navodi, moćne obitelji bivšega muža.Teške optužbe i obustava istrageTužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije ranije je donijelo odluku da nema elemenata za kazneno gonjenje i obustavilo istragu za kazneno djelo ‘Bludne radnje’ protiv oca. Isto Tužiteljstvo odbilo je i prigovor o obustavi istrage. Iz mostarskog Centra za socijalni rad također su odbacili sve optužbe na njihov račun od strane majke.Početkom svibnja Općinski sud u Mostaru ocu je ukinuo zaštitnu mjeru zabrane – približavanja djeci, iako federalno Tužiteljstvo tada još nije bilo donijelo odluku u ovom slučaju.


Odluka suda u javnosti i na društvenim mrežama izazvala je burne reakcije, posebno žena iz Mostara koje od početka prate slučaj i daju podršku majci. Sve oči ponovno su uprte na Tužiteljstvo HNŽ-a.

 

Dnevni list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio