NVO drži Mostar taocem smeća! Bešlić: Ovo je politika

Datum objave: 17.06.2019   Broj čitanja: 280
Članovi nevladinih organizacija, popularno skraćenih na NVO, a za čije donacije nitko ne zna ovih dana su zatvorili Uborak iako je komunalni otpad koji se tu odlaže, sadržajno po svim pravilima.
NVO drži Mostar taocem smeća! Bešlić: Ovo je politika

 

Dok su Široki Brijeg, Ljubuški i Grude, lokalne zajednice ZHŽ-a, našle privremeno rješenje i drže svoje ulice čistima, u Mostaru je na ulicama tona smeća i ljudsko zdravlje je u opasnosti.

 

Iako je Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila da se komunalni otpad tu mora odlagati, NVO ekipa traži da se deponij izmjesti, što je u ovom trenutku znanstvena fantastika. Iako su iz JP Deponija rekli da se otrovni mulj na kojem plivaju NVO-i više tu ne odlaže i neće se to činiti ni u budućnosti, NVO-e to ne zanima.

 

Danas je reagirao i Ljubo Bešlić, čovjek od kojeg i pojedini Hrvati ubačeni u NVO-e traže da odstupi s mjesta gradonačelnika, što im je i cilj kako bi se moglo osloboditi mjesto da Bošnjaci potpuno preuzmu Mostar. - Nama ne preostaje ništa nego da pravna država ispoštuje nalaze federalne inspekcije. To će, sigurno, morati poštovati komunalna poduzeća, a vidjet ćemo kako će se to završiti. Ipak, i dalje vjerujem da će prevladati razum građana, jer moja želja je bila najiskrenija, da tim građanima pomognem da riješimo pitanja koja oni do sada nisu mogli riješiti, da budemo zajednička sinergija u toj borbi. Nažalost, očito je da je tu puno politike umiješano. Zašto to govorim? Jer prije nego što smo počeli sastanak izašle su neke vijesti koje idu u negativnom pravcu. Postavljaju se uvjeti koje mi kao jedinica lokalne samouprave ne možemo ispoštovati. U situaciji kada nemamo Gradsko vijeće, bez Vlade FBiH ne možemo izmjestiti deponiju - rekao je Bešlić.

 

Već ranije je bilo govora o minornim strančicama, ali jakim izvanjskim mentorima koji stoje iza različitih kampanja protiv hrvatske politike u Mostaru, a cilj je prvo podignuti paniku na najveću moguću razinu, iako je problem o kojem se priča lako riješiti, a zatim usmjeriti mržnju prema političkom vodstvu koje je u Mostaru iz reda hrvatskog naroda.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio