Prigodna marka za 30. Mladifest u Međugorju

Datum objave: 19.06.2019   Broj čitanja: 139
Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnom poštanskom markom obilježava 30. obljetnicu Mladifesta.
Prigodna marka za 30. Mladifest u Međugorju


Ovaj međunarodni molitven susret plod je Gospinih ukazanja, a iz godine u godinu raste broj mladih koji dolaze u Međugorje da u krilu Kraljice Mira nađu ljubav i utjehu.


 

Od 25. lipnja 1981. kada je šest mladih ljudi na brdu Crnica, na dijelu zvanom Podbrdo, imalo susret sa ženom koju su prepoznali kao Gospu, Međugorje je postalo mjesto susreta s Bogom za tisuće i tisuće hodočasnika. Među njima veliki je broj mladih koji se od 1990. godine organizirano susreću na Mladifestu.

 

30. Mladifest započet će 1. kolovoza molitvom krunice, večernjom svetom misom i klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom. Završava 6. kolovoza svetom misom u 5 sati ujutro na brdu Križevac na kojemu je 1934. godine podignut osam metara visok križ u spomen na 1900. obljetnice Isusove smrti. Majčinska dobrota Isusove majke posebno hrabri mlade ljude da se otvore bezuvjetnoj Božjoj ljubavi i grade bolji i ljepši svijet budućnosti.


 

Autor likovnog rješenja poštanske marke je Marin Musa, a izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio