Od danas niže cijene roaminga u regiji

Datum objave: 01.07.2019   Broj čitanja: 166
Operatori će tako od danas pa do 30. srpnja 2020. godine primjenjivati sljedeće prosječne maloprodajne cijene..
Od danas niže cijene roaminga u regiji

 

Od danas službeno stupa na snagu Odluka o cijenama usluga rominga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama, a u skladu sa sporazumom o smanjenju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama u regiji Zapadnog Balkana.

 

Riječ je o odluci koja podrazumijeva niže cijene roaminga u zemljama regije, a to su Srbija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, kao i Kosovo.

 

Operatori će tako od danas pa do 30. srpnja 2020. godine primjenjivati sljedeće prosječne maloprodajne cijene:

 

Odlazni pozivi: 0,27 KM/min – BH Telecom, Telekom Srpske, HT Mostar;

 

SMS poruka: 0,11 KM BH Telecom, Telekom Srpske, 0,10 KM, HT Mostar, mobilni internet 0,27 KM/MB BH Telekom, Telekom Srpske, HT Mostar.

 

Ilustracije radi, cijene odlaznih poziva prema Bosni i Hercegovini (BiH) za postpaid i prepaid korisnike iz BiH, kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji bit će snižene za 25-27 posto. Cijena odlaznih poziva prema BiH za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji i Kosovu će biti snižena za 85-92 posto.

 

Cijena dolaznih poziva za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji će biti snižena za 13-20 posto. Cijena dolaznih poziva za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji i Kosovu će biti snižena za 87-97 posto.

 

Cijena za poslanu SMS poruku za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji će biti snižena za 6-17 posto. Cijena za poslanu SMS poruku za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji i Kosovu će biti niža za 71-88 posto.

 

U Beogradu je 4. travnja potpisan regionalni sporazum o roamingu, koji će omogućiti znatno niže cijene ovih usluga u zemljama zapadnog Balkana. Od 1. srpnja 2021. godine očekuje se potpuno ukidanje roaminga za zapadni Balkan.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio