Radnici Aluminija krenuli u Sarajevo na prosvjede ispred zgrade Vlade FBiH

Datum objave: 04.07.2019   Broj čitanja: 112
Više od 150 radnika bivšeg mostarskog giganta Aluminija d.d. Mostar krenulo je jutros oko devet sati na prosvjede ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu.
Radnici Aluminija krenuli u Sarajevo na prosvjede ispred zgrade Vlade FBiH

 

Sjednica Vlade počinje u deset sati, a radnici Aluminija od Vlade traže odluke koje bi produžile poslovanje njihove tvornice koja električnu energiju ima osiguranu do kraja sutrašnjeg dana.

 

Svih ovih mjeseci iz Aluminija od Vlade FBiH traže poštivanje sporazuma potpisanog 2013. godine, a posebno člana koji definira subvencije pri kupovini električne energije. Spomenuti troškovi kamen su smutnje i u pregovorima s potencijalnim strateškim partnerom švicarskim Glencoreom.

 

Radnici Aluminija na petnaest minuta jučer su blokirali promet na magistralnom putu M-17 kod Mostara, a uprava kompanije je na konferenciji za medije kazala da je kompanija najvjerojatnije potpuno izgubljena.

 

Kako prenosi Klix.ba, danas bi delegacija Vlade trebala razgovarati i s drugim potencijalnim strateškim partnerom, kompanijom Dubal iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio