MUP HNŽ: Sirijski ratnici u Salakovcu su katastrofa za sigurnost

Datum objave: 05.07.2019   Broj čitanja: 130
Nekontrolirano kretanje migranata i napuštanje Centra Salakovac, koji djeluje kao centar otvorenog tipa, izaziva strah i nesigurnost građana..
MUP HNŽ: Sirijski ratnici u Salakovcu su katastrofa za sigurnost

 

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) reagiralo je povodom izjave ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH, Semihe Borovac, da postoji mogućnost smještanja obitelji povratnika sa sirijskih bojišta.

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. ''U vezi izjava Semihe Borovac, ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH, da bi Centar Salakovac mogao biti moguća opcija za smještaj obitelji boraca povratnika sa ratišta u Siriji, MUP HNŽ najoštrije prosvjeduje i upozorava na moguće katastrofalne posljedice po sigurnosno stanje na ovom području.

 

Njena izjava da Ministarstvo sigurnosti BiH pravi procjene oko boravka i smještaja obitelji povratnika nam je potpuno nepoznata. Preko koga i na koji način Ministarstvo sigurnosti radi procjene? Valjda bi bilo logično da to radi u suradnji sa MUP-om HNŽ-a koji ima najviše saznanja i podataka o stanju sigurnosti na svom području. Ova Županija i posebice grad Mostar su već dovoljno opterećeni sigurnosnim problemima koje izazivaju ilegalni migranti koji su smješteni u Salakovcu ili koji se kreću preko područja HNŽ. Policija je tijekom godinu dana zabilježila 152 postupanja prema migrantima zbog počinjenih kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, teških krađa i krađa, narušavanja javnog reda i mira, krijumčarenja, napada na policajca i drugih nedozvoljenih radnji.

 

Nekontrolirano kretanje migranata i napuštanje Centra Salakovac, koji djeluje kao centar otvorenog tipa, izaziva strah i nesigurnost građana, o čemu svjedoče brojni pozivi, upozorenja i na kraju potpisana peticija stanovnika naselja oko Salakovca. Također, upozoravamo i na činjenicu nedostatka policijskih službenika u ovom Ministarstvu, kao i nepopunjenost zapovjednih pozicija, što još dodatno usložnjava i opterećuje postojeće sigurnosno stanje. Na kraju možemo samo reći da ne želimo nove sigurnosne probleme, a posebice ako se izazivaju jednostrano, paušalno i ni na čemu utemeljenom prebacivanju problema u ''tuđe dvorište''.''

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio