Potpišite peticiju i uključite se u spašavanje Vincenta Lamberta

Datum objave: 05.07.2019   Broj čitanja: 260
Liječnici francuskog kvadriplegičara Vincenta Lamberta, koji je više od deset godina u vegetativnom stanju, planiraju ovaj tjedan prekinuti njegovo hranjenje čime je ponovno oživljena žestoka rasprava o pravu na smrt koja je podijelila Lambertovu obitelj, ali i Francusku.
Potpišite peticiju i uključite se u spašavanje Vincenta Lamberta

 

Lambert, bivši psihijatrijski medicinski tehničar, ostao je potpuno paraliziran nakon nesreće s motorom 2008. Gotovo je bez svijesti, no može disati bez respiratora i povremeno miče očima.

 

Njegova supruga Rachel podržava da se liječnici prestanu brinuti o njemu. No, Lambertovi roditelji katolici nepopustljivo se bore da ga liječnici održe na životu a podržavaju ih i drugi članovi obitelji.

 

Lambert hranu i vodu prima kroz cijev izravno u želudac u bolnici u Reimsu na sjeveroistoku Francuske.

 

Europski sud za ljudska prava presudio je 2015. da francuski liječnici mogu prestati održavati Lamberta na životu, no liječnici odluku nisu proveli.

 

Lambertovi roditelji podnijeli su nekoliko žalbi u pokušaju da spriječe sedaciju svog sina, uključujući i i odboru UN-a za prava ljudi s poteškoćama, koje je Francusku pozvalo da sedaciju odgodi dok ne istraže slučaj.

 

Francuska ministrica zdravstva Agnes Buzyn međutim rekla je da više ništa ne postoji što se može učiniti da se slučaj zaustavi.

 

Ako želite potpisati peticiju da Vincent nastavi živjeti to možete učiniti klikom na link: Spasite život Vincenta Lamberta

Govoreći o ovom slučaju papa Franjo je rekao: Svaka povreda tjelesnog integriteta protiv našeg bližnjega uvreda je Bogu Stvoritelju!

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio