U dijelove Hercegovine stigla kiša, u RH tuča razbijala aute, u Bosni vjetar dizao krovove

Datum objave: 07.07.2019   Broj čitanja: 889
Najavljena promjena vremena počela je danas diljem BiH i Hrvatske. U večernjim satima u Hercegovini je padala kiša.
U dijelove Hercegovine stigla kiša, u RH tuča razbijala aute, u Bosni vjetar dizao krovove

 

U Bosni i dijelovima RS-a bilo je na trenutke dramatično. Olujno nevrijeme pogodilo je Gradišku, Srbac, Kozarsku Dubicu, Derventu, Lopare i Srebrenicu. Lokalni mediji javljaju da je protugradna zaštita djelovala s ukupno 106 raketa.

 

Strijelci javljaju da je jak vjetar podizaoi krovove kuća.

 

U Hrvatskoj je bilo kudikamo gore.

 

Radio Rijeka javlja da je u roku od samo deset minuta, između 12:20 i 12:30 sati, u Rijeci temperatura pala za 8°C. U tom kratkom vremenu palo je 20 litara kiše po četvornom metru, zabilježen je i najjači udar vjetra od 75 kilometara na sat, pa stvarno govorimo o neveri.

 

Portal istramet javlja kako su se, usprkos velikoj opasnosti, a sve kako bi zaštitili svoje automobile od tuče, brojni vozači zaustavljali ispod nadvožnjaka u potpunosti blokirajući autocestu. Pritom nije pušten prolaz čak ni za vozila hitnih službi. Neki su vozači blokirali i tunele.

 

Oko 16 sati drugi val nevremena je zahvatio Zagorje.

 

Kako je javio fotoreporter zagorje.coma, u Čretu je vjetar rušio stabla, a jedan od visokih borova pao je na dalekovod. Ondje nema struje. Jak vjetar je rušio stabla i u Humu na Sutli i okolici Krapine.

 

Kako nam javlja čitatelj, jaka tuča padala je na području Vukovara. Tuča veličine oraha razbila je krovove na nekim kućama. U Osijeku je razbijeno više automobila, ali i prozora i krovova na kućama.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio