Goran Marić podnio ostavku na mjestu ministra državne imovine u RH

Datum objave: 15.07.2019   Broj čitanja: 441
Ministar državne imovine Goran Marić podnio je danas neopozivu ostavku na funkciju. Tijekom obraćanja u Novom Vinodolskom izjavio je:
Goran Marić podnio ostavku na mjestu ministra državne imovine u RH

 

- Podnio sam neopozivu ostavku premijeru Plenkoviću i uputio zahtjev za aktiviranje saborskog mandata. Niti jedan dan od utemeljenja Ministarstva nisam proveo u mirnim uvjetima. Radio sam pod programiranim pritiskom i okolnostima u kojima sam postao meta. Medijska orkestracija postala je prioritetnija u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelj ostavlja potpuno nebitnim sve druge okolnosti koji dovode do moje ostavke. Donijeli smo zakone kojima smo okončali praksu otimanja državne imovine i ti zakoni su uzrok što sam postao meta i dao ostavku. Nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel Ministarstvu. Svima koji žele moj život pretvoriti u kaos, poručujem da neće uspjeti.


'Dobivao je anonimne prijetnje'

 

Jedan od onih koji surađuju s Marićem rekao nam je da ministar nikad ne bi sam podnio ostavku, ali da želi zaštiti obitelj koja se također našla na udaru.

 

- Koliko znam stvarno mu udaraju na obitelji, a ima i nekih anonimnih prijetnji pa ne želi da se to nastavi - drži taj sugovornik.

Goran Marić obratio se medijima u povodu potpisivanja dvaju ugovora o darovanju državnih nekretnina Gradu Novom Vinodolskom, a sve u svrhu uređenja trga, izgradnje javnog parkirališta i javne podzemne garaže te izgradnje vatrogasnog doma.

Potpisivanje ugovora između ministra Gorana Marića i gradonačelnika Velimira Piškulića održalo se ispred bivše garaže šumarije.

 

- Veliko mi je zadovoljstvo. Riješili smo problem star 45 godina. Nastat će novo lice Novog Vinodolskog. Više od milijardu i 100 milijuna kuna Ministarstvo je prenijelo u vlasništvo jedinica lokalne samouprave i tako smo oživjeli puno zapuštene imovine. To može biti magnet za ostanak mladih na ovim područjima. Od utemeljenja Ministarstva državne imovine potpisao sam oko 2600 ugovora, pripremili smo projekte za 10 milijardi kuna investicija, istaknuo je Marić.

 

Nakon toga, nekoliko sekundi prije nego što će izjaviti da podnosi ostavku, Marić je, misleći na ugovor vezan uz Novi Vinodolski, rekao: - Ovo je moj zadnji ugovor.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio