Koristite FaceApp? Upravo ste jeftino prodali sve svoje osobne podatke i fotografije Rusima

Datum objave: 17.07.2019   Broj čitanja: 886
Svi koji su instalirali aplikaciju dali su dopuštenje autorima aplikacije da bez ikakve naknade koriste njihovo ime, prezime, fotografije, ali i mnogo više.
Koristite FaceApp? Upravo ste jeftino prodali sve svoje osobne podatke i fotografije Rusima

 

Posljednjih nekoliko dana društvenim se mrežama šire fotografije na kojima su korisnici umjetno postarani. Aplikacija FaceApp popularna je ne samo među običnim korisnicima već i među poznatim i slavnima.

 

No iza aplikacije koja je, na prvi pogled, osmišljena samo za zabavu krije se i ona mračna strana.

 

Odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein na Twitteru je upozorila na uvjete korištenja aplikacije u kojima je pronašla zabrinjavajuće informacije.

 

Svi koji instaliraju aplikaciju i prihvate uvjete korištenja FaceAppu daju "stalnu, neopozivu, besplatnu i na razini svijeta" dozvolu za "korištenje, reprodukciju, modificiranje, adaptiranje objavu, prevođenje i stvaranje drugih dijela" od vašeg sadržaja.

 

U prijevodu, korisnici su FaceAppu dali dozvolu da koristi njihove fotografije, ime i prezime, korisničko ime i sve ostalo za što god im treba, uključujući i reklame.

 

Ako ste instalirali aplikaciju, nemojte se iznenaditi ako vaša fotografija osvane na nekom oglasnom plakatu za, primjerice, kondome, lijek protiv impotencije ili pak nešto treće, prenosi Zimo.

 

Čak i ako korisnici imaju isključenu opciju pristupa fotografijama pohranjenima na njihovim uređajima, ova aplikacija tu opciju ignorira i pristupa fotografijama.

 

Dodatno bi sve trebalo zabrinuti i činjenica da je aplikacija FaceApp napravljena u Rusiji, što znači da su svi podaci poslani u Rusiju. Naime, iza aplikacije koja je dostupna od 2017. godine stoji Yaroslav Goncharov, bivši inženjer Microsofta i Yandexa.

 

Weinstein je upozorila i kako je to direktno kršenje europske Direktive o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

 

Računalni stručnjaci već upozoravaju kako bi aplikacija mogla, dugoročno, napraviti više štete nego koristi, no unatoč tome, i dalje ima visoke ocjene na App Storeu i Google Play Storeu.

 

Zato, ako ste ju instalirali, preporučujemo da ju uklonite sa svog uređaja kako biste zaštitili buduće fotografije i informacije. Ako pak niste, držite se podalje od nje.

 
>> Vezana vijest - FaceApp: Pola Hercegovaca danas želi doznati kakvi će biti u starosti

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio