Kardinal: Ne idi u krevet ljut! Uči se praštati! Neka obitelj bude Crkva u malome

Datum objave: 29.07.2019   Broj čitanja: 453
Jučer je na Kupresu obilježen II. Obiteljski dan, kojim se želi skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja kršćanskih i obiteljskih vrijednosti u društvu, te prezentirati bogata prirodna i kulturna baština Kupresa kao iznimne turističke destinacije.
Kardinal: Ne idi u krevet ljut! Uči se praštati! Neka obitelj bude Crkva u malome

 

 

U crkvi Svete Obitelji okupili su se brojni vjernici, a Svetu Misu predslavio je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, piše Laudato.

 

Napomeno je da je jako važno da se dan 'nikad ne završi u ljutnji'.

 

- Ne idi u krevet ljut. Učite se praštati. Čuli ste kako je Isus učio učenike da praštaju. Praštanje je oslobođenje nutarnjeg srca. Ljutnja je otrov kao hrđa kad nagriza željezo. Da bi sačuvali sreću u obitelji, molite jedno s drugim i jedno za drugo. Slavite misu zajedno nedjeljom kad god možete. Nema ljepšeg zajedništva kao zajedništva oko oltara, to je izvor zajedništva Crkve, a tako i obiteljskog - kazao je.

 

Naglasio da ako želimo očuvati obitelj moramo dozvoliti Isusu da dođe.

 

- Neka obitelj bude Crkva u malome gdje će Isus bit drag stanovnik. Naša svaka obitelj ima tako divan običaj molIti se Majci Božjoj, koja je Svetu obitelj majčinski svijala. Neka i našu obitelj svija u radosti vjere, zajedništvu i slozi kazao je na kraju kako slaveći Dan obitelji želimo postati branitelji svetosti braka i obitelji.

 

- Braneći molitvom, vjerom, Misom, Biblijom, krunicom branimo to svetište. Tako će naš hrvatski narod opstati ako bude imao zdrave obitelj. Dan obitelji u nama treba obnoviti hrabrost voljeti ono što je Božje i ako tako bude. Onda će biti blagoslova za svaki dan - zaključio je kardinal Puljić.

 

Svetu Misu izravno je prenosila Laudato televizija.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio