Migrant gurnuo dječačića pod vlak u Njemačkoj i tako ga ubio

Datum objave: 30.07.2019   Broj čitanja: 293
40-godišnji migrant iz Eritreje gurnuo je jučer na frankfurtskoj glavnoj željezničkoj postaji osmogodišnjeg dječaka pod dolazeći vlak i tako ga ubio.
Migrant gurnuo dječačića pod vlak u Njemačkoj i tako ga ubio

 

Osumnjičeni je odveden u pritvor, a slučaj se istražuje kao ubojstvo, objavila je policija.

 

Prema policijskim navodima, svjedoci su rekli da je muškarac dječaka i njegovu majku gurnuo s perona VII.

 

Četrdesetogodišnja žena uspjela se spasiti i izbjeći nadolazeći brzi vlak. Njezin sin je, međutim, zadobio fatalne ozljede.

 

Osumnjičeni je pobjegao s mjesta događaja, ali je uz pomoć prolaznika uhvaćen ispred željezničke postaje.

 

Policija je objavila da je počinitelj 40-godišnji Eritrejac dodavši da još nije poznata veza između muškarca i njegovih žrtava. Doznalo se i da se radi o tražitelju azila koji je od 2006. živio u Švicarskoj. „Osumnjičeni 40-godišnji Eritrejac trostruki je otac s prebivalištem u Švicarskoj i nije bio pod utjecajem droga ili alkohola. Protiv njega je podignuta optužnica zbog ubojstva“, priopćila je Nadja Niesen iz Državnog odvjetništva u Frankfurtu.

 

Danas je Bild otkrio kako je muškarac pokušao pod vlak gurnuti još jednu osobu, ali nije uspio.

 

Bild piše da je motiv za ubojstvo osveta za napad koji se dogodio 22. srpnja u Hessenu, u kojem je ozlijeđen Eritrejac. U tom napadu Nijemac je pucao iz automobila i ranio muškarca iz Eritreje.

 

Glasnogovornica policije Isabell Neumann rekla je novinarima da je počinitelj na ispitivanju, a da je dječakova majka odvedena u bolnicu te da će također biti ispitana.

 

Prije manje od dva tjedna 34-godišnja majka gurnuta je s perona na tračnice u Voerdeu, u saveznoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Poginula je pod dolazećim vlakom.

 

Rečeno je da se 28-godišnji muškarac ženi tiho približio s leđa te da ju je gurnuo na tračnice.

 

Sada je u pritvoru pod sumnjom za ubojstvo, a optužbe nije komentirao.

 

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer prekinuo je odmor i trenutačno se savjetuje sa sigurnosnim povjerenicima saveznih pokrajina.

 

Nekoliko političara je zatražilo više sigurnosne standarde na kolodvorima poput uvođenja dozvole ulaza na perone samo za osobe koje posjeduju kartu.

 

Njemačke željeznice, međutim, smatraju da bi takve mjere, s obzirom na više od 5600 kolodvora i željezničkih postaja u Njemačkoj, stajale državu milijarde, uzrokovale bi gužve i na kraju ne bi jamčile potpunu sigurnost.

 

I Njemački sindikat policajaca (GdP) ocijenio je da ni više policijskog osoblja na kolodvorima ne bi moglo spriječiti takvo zlodjelo.

 

Potpredsjednik GdP-a Joerg Radek je istodobno upozorio i na moguće ponavljanje ovakvih zločina.

 

Index.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio