Ekskluzivno iz Izraela: Grabar Kitarović odgovorila bošnjačkim članovima Predsjedništva BiH

Datum objave: 31.07.2019   Broj čitanja: 729
Na adresu portala Grude.com stigla je ekskluzivna izjava predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u kojoj demantira negativne izjave o BiH, međutim dala je komentar na agresivne optužbe iz BiH koje daju dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović.
Ekskluzivno iz Izraela: Grabar Kitarović odgovorila bošnjačkim članovima Predsjedništva BiH

 

- S predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom razgovarala sam o kontekstu onoga što uvijek govorim o BiH i našim susjednim državama i što sam govorila na press konferencijama, a to je da želim vidjeti sve naše susjedne države u okviru članstva u Europskoj uniji. Uopće ne znam kako je došlo do izjave koja se spominje jer nisam razgovarala ni s jednim novinarom niti davala ikakve izjave izuzev spomenutih press konferencija - kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

 

S obzirom da su je žestoko napali velikobošnjaci Komšić i Džaferović predsjednica je rekla sljedeće. - Nisam rekla ono što mi se stavlja u usta i ove žestoke reakcije u potpunosti odbacujem. Definitivno, došlo je vrijeme da se razmisli o odnosima između Hrvatske i BiH jer događa se da u posljednje vrijeme vidimo niz koraka koje BiH poduzima prema Hrvatskoj, a koje su prilično agresivne, od optužbi za ilegalni rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kad je riječ o Pelješkom mostu i tako dalje. Mi bismo trebali raditi na suradnji, kako rješavati zajednička pitanja i prijetnje na našim prostorima i kako možemo jedni drugima pomoći - istaknula je hrvatska predsjednika koja je kazala i kako Hrvatska uvijek ostaje spremna pomoći susjednim zemljama, među njima i BiH kako bi što prije postala članica EU, donosi portal Grude.com.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio